Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit puhuttavat formulamaailmaa: Kimi Räikkösen mielestä aiheen kommentointi olisi epäreilua - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Sebastian Vettelin ja Ferrarin välit puhuttavat formulamaailmaa: Kimi Räikkösen mielestä aiheen kommentointi olisi epäreilua

Suomalaiskuski ei usko, että välit ovat niin huonot kuin väitetään.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen (vas.) ja Ferrarin Sebastian Vettel osallistuivat viime kaudella lehdistötilaisuuteen Hockenheimin kisaviikonlopun yhteydessä.

Julkaistu: 9.7. 18:03

Eräs formula 1 -sarjan kesän puheenaiheista on ollut Sebastian Vettelin tilanne Ferrarilla.

Vettel ei saanut tallilta jatkosopimusta, kun Ferrari teki ensi kauden sopimuksen Carlos Sainz juniorin kanssa. Vettel kertoi viime viikolla, että tallilta ei tullut edes sopimustarjousta. Saksalaiskuljettajan ja tallin välien on epäilty viilenneen ratkaisun johdosta tuntuvasti.

Autosport kysyi aiheesta Alfa Romeon suomalaiskuljettajalta Kimi Räikköseltä. Räikkönen ajoi Ferrarilla Vettelin tallikaverina ennen siirtymistään nykyiselle paikalle. Kaksikon tiedetään olevan hyviä ystäviä keskenään.

”Puhuin hänen kanssaan nopeasti viime viikonloppuna, muistaakseni ennen starttia. Se on kaikki mitä tiedän”, Räikkönen sanoi.

Räikkönen sanoi, että Ferrarin asiat eivät kuulu hänelle.

”Mielestäni olisi epäreilua kommentoida sitä, kohdellaanko jotakuta huonosti vai ei, koska en tiedä, mitä on meneillään.”

”Epäilen, että heillä olisi niin huonot välit kuin ihmiset kertovat.”

Räikkönen itse lähti Ferrarilta ennen viime kautta. Asia selvisi jo kauden 2018 aikana, mutta se ei Räikkösen mukaan vaikuttanut siihen, miten häntä kohdeltiin tallissa. Hän sanoi uskovansa, että Vetteliä kohdellaan tasavertaisesti tallin toisen kuljettajan Charles Leclercin kanssa. Leclerc jatkaa tallissa ensi vuonna.

”On heidän etunsa saada paras mahdollinen tulos molemmilla autoilla, joten en pysty näkemään, että he toimisivat mitenkään muuten.”

Vettelin kauden avaus Ferrarilla oli vaisu. Hän jäi ensimmäisessä kisassa Itävallassa kymmenennelle sijalle ja sai vain yhden MM-pisteen. Tallitoveri Leclerc oli kisassa toinen Mercedeksen Valtteri Bottaksen jälkeen.

Myös kauden toinen osakilpailu ajetaan samalla radalla, kun koronaviruspandemian takia myös F1-kauden aikataulut menivät uusiksi.

Formula 1|Ferrarille siirtyvälle Carlos Sainzille isän rallitaidot valkenivat vasta jäähyväisissä: pojalta vaadittiin nuorena koulumenestystä, jotta ajoura jatkuisi

Formula 1|Sebastian Vettel avautui uudelleen Ferrarilta saamistaan potkuista: ”Emme ikinä päässeet keskusteluihin”

Autot vaihtuvat, mutta Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin ystävyys säilyy: ”Matkustellaan yhdessä”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu