Brittivoimistelijat kertoivat voimistelun nurjasta puolesta, nyt puhuu liiton toimitusjohtaja Allen: ”Olen kauhistunut ja häpeissäni” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Häirintä

Brittivoimistelijat kertoivat voimistelun nurjasta puolesta, nyt puhuu liiton toimitusjohtaja Allen: ”Olen kauhistunut ja häpeissäni”

Toimitusjohtaja Jane Allenille on vaadittu eroa voimistelumaailman tuoreiden ulostulojen myötä. Monien mielestä liitto ei ole kyennyt puuttumaan lajin kulttuuriin tarpeeksi hyvin.

Ellie Downie MM-kisoissa 2018.

Julkaistu: 10.7. 22:47

Britannian voimisteluliiton toimitusjohtaja Jane Allen sanoo olevansa kauhistunut ja häpeissään tuoreista väitteistä, joita lajin piiristä on tullut koskien sen kulttuuria. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Useat brittivoimistelijat ovat kertoneet uutiskanava BBC:lle lajin parissa vallitsevasta pelon ilmapiiristä, johon kuuluu henkistä väkivaltaa ja kiusaamista.

Voimistelijoiden ulostulot ovat herättäneet laajaa keskustelua Britanniassa. Monet ovat vedonneet toimitusjohtaja Allenia eroamaan niiden myötä, sillä heidän mielestään Allenin johtama liitto ei ole kyennyt ottamaan valituksia huomioon tarpeeksi hyvin.

Viimeisimpänä voimistelukulttuurin synkistä puolista ovat puhuneet olympiavoimistelijat Becky ja Ellie Downie. Voimistelijat avautuivat aiheesta Twitterissä eilen torstaina.

Sisarukset kertoivat, että henkinen väkivalta lajin parissa on niin normaalia, että sitä ei ole osannut edes kyseenalaistaa.

Myös esimerkiksi entinen englantilaisvoimistelija Nicole Pavier on kertonut, että syömishäiriö vaikuttaa yhä hänen elämäänsä. Hänet punnittiin joka päivä koko voimistelu-uransa ajan.

Medialle lähettämässään kirjeessä Jane Allen kirjoitti kunnioittavansa heitä, jotka ovat uskaltaneet kertoa kokemuksistaan.

”Heidän rohkeutensa auttaa ajamaan muutosta voimistelussa”, hän kirjoitti.

”Henkilökohtaisesti olen kauhistunut ja häpeissäni niistä tarinoista, joita olen kuullut. Olemme työskennelleet kovasti järjestääksemme pakollisen positiivisen valmennuskäyttäytymisen ohjelman ja perustaaksemme eettisen yksikön tutkimaan syytöksiä henkisestä väkivallasta ja kiusaamisesta”, Allen jatkoi.

Liitto on sitoutunut tekemään itsenäisen arvion omista toimintatavoistaan. Arvion tulosten odotetaan valmistuvan myöhemmin tänä vuonna.

Cartoon Network -kaapelitelevisiokanava on vetänyt pois sopimuksensa Britannian voimisteluliiton kanssa. Sopimuksen mukaan liitolla on ollut oikeus käyttää kanavan Tehotytöt-lastenohjelman kuvia.

Häirintä|Syömishäiriöitä ja kiusaamista – menestyneet brittivoimistelijat Becky ja Ellie Downie avautuvat lajikulttuurista, jossa vallitsee ”pelon ilmapiiri”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu