Teemu Pukin Norwich saattaa saada tänään viimeisen niittinsä: Edes päävalmentaja ei enää usko joukkueensa mahdollisuuksiin - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Teemu Pukin Norwich saattaa saada tänään viimeisen niittinsä: Edes päävalmentaja ei enää usko joukkueensa mahdollisuuksiin

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke sanoo olevansa realisti sanoessaan, että joukkue ei 99 prosentin varmuudella pidä sarjapaikkaansa.

Norwichin valmentaja Daniel Farke ei näyttänyt tyytyväiseltä, kun joukkue hävisi Watfordille 2–1 viime tiistaina.

Julkaistu: 11.7. 12:47

Teemu Pukin siivittämänä Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Norwich on putoamassa takaisin sarjatasoa alemmaksi. Joukkueella on jäljellä vielä neljä ottelua, mutta piste-ero viimeisenä liigassa pysyvään Watfordiin kasvanut liian suureksi.

Norwichin päävalmentaja Daniel Farke ei itsekään usko enää joukkueensa säilymiseen, eikä peittele ajatuksiaan. Norwich menettää laskennallisetkin mahdollisuutensa nousuun, jos se häviää tänään West Hamille.

Farke ei edes pidä toivoa yllä.

”Vaikka voittaisimme viimeiset neljä peliä, pidän 99-prosenttisen varmana, että se ei riittäisi sarjassa pysymiseen. Nyt ei ole oikea aika viestiä taistelemisesta, tämä on vain realistinen arvio”, hän sanoi perjantaina Valioliigan ennakkohaastattelussa.

Neljässä ottelussa pisteitä siis tarjolla 12, kun eroa Watfordiin on 10 pisteen verran.

Norwich pelaa Wast Hamia vastaan tänään kello 14.30 Suomen aikaa. West Hamin jälkeen vastassa ovat vielä Chelsea, Mancherster City ja Burnley.

Watford pelaa neljässä ottelussaan Newcastlea, West Hamia, Manchester Cityä ja Arsenalia vastaan.

Saksalaisvalmentaja on kuitenkin vakuutellut, että hänen asenteensa ei vaikuta joukkueen lataukseen.

”Se ei vie meiltä mitään pois, sillä olemme erittäin motivoituneita päättämään kauden mahdollisimman vahvasti. Nyt kuitenkin tiedämme, että se ei ole enää omissa käsissämme, joten hyväksymme tilanteen. Emme ole yhtään vähemmän motivoituneita.”

Farken mukaan joukkue haluaa edelleen voittaa pisteitä ja esiintyä edukseen sekä ”näyttää ylpeytemme ja kantaa vastuumme keltaiselle paidalle”.

Norwich nousi viime kaudella sensaatiomaisesti Valioliigaan.

”Lähdimme kauteen enemmän tai vähemmän samalla ryhmällä, jossa oli joukko nuoria kavereita ja pelaajia, joilla ei ollut kokemusta tällä tasolla”, Farke sanoi.

”Halusimme luoda ihmeen, ja siksi olemme edelleen hieman pettyneitä. Saimme vain realistisen tuloksen, emme ihmettä. On liian aikaista olla innoissaan mestaruussarjakaudesta.”

Valioliigan mestaruuden on jo hyvissä ajoin varmistanut Liverpool.

Jalkapallo|Huima Valioliigan ennätys jo lähes Liverpoolin ulottuvilla

Jalkapallo|Norwichin putoaminen on enää sinettiä vaille valmis, Teemu Pukin maalihanat pysyivät yhä kiinni

Kuvakooste|30 vuoden odotus päättyi Liverpoolissa – Fanien villi juhlinta alkoi heti

Jalkapallo|Liverpool nappasi Valioliigan mestaruuden 30 vuoden jälkeen – sinettinä Chelsean kotivoitto Manchester Citystä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu