Yli sekunnilla Lewis Hamiltonille taipunut Valtteri Bottas harmitteli pidon puutetta - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Yli sekunnilla Lewis Hamiltonille taipunut Valtteri Bottas harmitteli pidon puutetta

Aika-ajot alkoivat lähes tunnin myöhässä sateen takia. Ferrarin Charles Leclerc jäi märässä säässä 11. ruutuun.

Lewis Hamiltonin aika-ajosuoritus sateisessa säässä oli omaa luokkaansa.

Julkaistu: 11.7. 13:32, Päivitetty 11.7. 22:27

Mercedeksen Valtteri Bottas lähtee puolustamaan formula 1:n MM-sarjan johtopaikkaansa neljännestä ruudusta, kun Itävallassa Spielbergin radalla ajetaan sunnuntaina kauden toisen osakilpailu.

Bottas joutui tunnustamaan tallitoverinsa Lewis Hamiltonin vauhdin sateisessa säässä ylivertaiseksi. Hamilton oli aika-ajojen nopein ja lähtee paalupaikalta. Hänen rinnaltaan starttaa Red Bullin Max Verstappen.

Bottaksen rinnalta kolmannesta ruudusta lähtee McLarenin Carlos Sainz junior.

”Vähän vaikeampi aika-ajo tänään. Keli oli haastava ja se tuo aina omat haasteensa. En meinannut löytää pitoa renkaista. Tuntui, että tiimikaveri sai ne toimimaan paremmin”, Bottas sanoi C Moren haastattelussa.

Bottas valitteli myös jarruongelmia, jotka vaikeuttivat jarrutuksia ja mutkissa ajamista.

Lauantai-iltapäivää leimasivat odottelu ja epävarmuus. Aika-ajot pääsivät alkamaan hieman ennen viittä Suomen aikaa, kun sade piinasi rata-aluetta.

Ykköseksi ehtineen Hamiltonin ylivoimasta kertovat erot seuraaviin kuljettajiin. Hamilton kiersi radan aikaan 1.19,273 ja toiseksi ajanut Verstappen jäi britistä peräti 1,216 sekunnin päähän. Bottaksen ero Hamiltoniin oli 1,428 sekuntia.

Hamilton hallitsi tapahtumia läpi aika-ajojen, sillä hän oli nopein myös aika-ajon ensimmäisessä ja toisessa osiossa.

”Hankala päivä. Suuri osa ajasta oli sellaista, että ei nähnyt, mihin oli menossa. Rakastan näitä päiviä! Uskon, että olemme valmiita molempiin olosuhteisiin”, Hamilton sanoi aika-ajon jälkeen F1-sarjan Twitter-tilin mukaan.

Aika-ajojen ensimmäisessä osiossa Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli ensimmäinen kuljettaja, joka ei päässyt mukaan toiseen osioon. Hänen sijoituksensa aika-ajoissa oli 16:s.

Ensimmäinen osio päättyi kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi ajoi ulos, mikä aiheutti punaisen lipun.

Giovinazzin ulosajo oli Räikkösenkin kannalta kohtalokas, sillä Räikkönen oli vielä radalla. Aikaparannuksia ei kuitenkaan voitu tehdä, joten konkarin oli tyytyminen karsiutumiseen. Räikkönen arvioi C Morelle, että kierroksen aika olisi voinut riittää jatkopaikkaan.

Räikkönen ajoi kierroksensa loppuun punaisesta lipusta huolimatta ja joutui kisan jälkeen tuomarineuvoston kuultavaksi. Räikköstä ei rangaistu tilanteesta.

Myöskään talli ei saanut Räikköseltä puhtaita papereita, kun renkaidenvaihdossa aika-ajojen aikana kului turhan paljon aikaa.

”En tiedä, mitä tapahtui. Kesti ikuisuuden saada uudet renkaat. Oli muutama kierros sitä ennen jo, kun vähän jouduin hidastamaan, kun muut hidasti edessä”, Räikkönen sanoi C Morelle.

Viime viikonlopun kisassa toiseksi ajaneen Ferrarin Charles Leclercin kohtaloksi koitui jo aika-ajojen toinen osio. Leclerc oli 11:s ja jäi ulos viimeisestä osiosta. Myös Leclercin toimintaa punaisen lipun aikana käsiteltiin tuomaristossa aika-ajojen jälkeen, ja kolmen ruudun lähtöruuturangaistus synkensi päivää entisestään. Leclerc lähtee 14. ruudusta, ja MM-sarjan kakkosella on pitkä matka taistelemaan sunnuntain kisan voitosta.

Ferrarin päivä oli synkkä, sillä tallin toinen kuljettaja Sebastian Vettel ei pystynyt liioin hätistelemään kärkikuljettajia. Vettel pääsi viimeisenä mukaan viimeiseen osioon eikä pystynyt parantamaan asemiaan, joten hänen lähtöruutunsa on kymmenes.

Kauden toinen F1-osakilpailu ajetaan Itävallassa sunnuntaina kello 16.10 alkaen. C More Max näyttää kilpailun suorana lähetyksenä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu