Sensaatiomaisesti Valioliigaan noussut Teemu Pukin Norwich putoaa takaisin Mestaruussarjaan, valmentaja Farke puhui taas suoraan - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Sensaatiomaisesti Valioliigaan noussut Teemu Pukin Norwich putoaa takaisin Mestaruussarjaan, valmentaja Farke puhui taas suoraan

Norwich hävisi lauantaina West Hamille ja menetti viimeisetkin laskennalliset mahdollisuutensa sarjapaikan säilyttämiseen.

West Hamin Ryan Fredericks ja Norwichin Teemu Pukki taistelivat pallosta lauantaina. Norwich jäi ottelussa auttamatta toiseksi.

Julkaistu: 11.7. 16:30, Päivitetty 11.7. 17:41

Teemu Pukin edustama Norwich City FC putoaa yhden kauden jälkeen Englannin Valioliigasta takaisin Mestaruussarjaan.

Putoaminen oli jo ennen lauantaita erittäin todennäköistä, mutta se varmistui myös laskennallisesti, kun West Ham otti joukkueesta lauantaina 4–0-voiton. Norwich ei enää kykene kuromaan kiinni kymmenen pisteen eroa viimeisenä säilymässä olevaan Watfordiin.

Norwichin valmentajan Daniel Farken mukaan joukkue oli vaikeuksissa ensimmäisestä päivästä lähtien. Hänen mukaansa sen ”mahdollisuudet selviytyä olivat ehkä viisi prosenttia”.

”Halusimme selviytyä vaikeuksista huolimatta, mutta lopulta tulos on enemmän tai vähemmän odotettu. Se ei poista sitä tosiasiaa, että olemme pettyneitä”, Farke sanoi AFP:n mukaan.

Suorista lausunnoistaan tunnetun Farken mukaan joukkue pärjää, kun se pelaa sadan prosentin teholla.

”Mutta kun teho on 96 tai 97 prosenttia, se näyttää välillä siltä, kuin miehet pelaisivat poikia vastaan. Se oli odotuksieni mukaista”, Farke päätti.

West Ham hallitsi ottelua kauttaaltaan, eikä Norwich saanut henkeä päälle missään vaiheessa. Ottelun ehdoton hahmo oli Michail Antonio, joka on teki lontoolaisten kaikki neljä maalia.

Ensimmäinen maali nähtiin 11. minuutilla, kun Antonio viimeisteli jalallaan kulmapotkun jälkeen.

Lisää kylmää vettä Norwichin niskaan tuli avauspuoliajan lisäajalla. Mark Noble antoi vapaapotkun, josta Antonio puski pallon verkon perukoille.

Antonio onnistui ottelussa uudelleen vielä 54. ja 74. minuutilla.

Pukki oli Norwichin avauskokoonpanossa, mutta ei juuri päässyt huippupaikoille yrittämään maalia. Pukki vaihdettiin pois kentältä 69. minuutilla.

Voiton myötä West Ham otti tiukempaa otetta paikastaan Valioliigan 16. sijalla.

Norwichin putoaminen oli ennen lauantaitakin jo niin todennäköistä, että jopa valmentaja Farke sanoi suoraan menettäneensä uskonsa selviytymiseen. Norwich oli viimeisenä sarjassa säilyvää Watfordia 10 pistettä jäljessä.

”Vaikka voittaisimme viimeiset neljä peliä, pidän 99-prosenttisen varmana, että se ei riittäisi sarjassa pysymiseen. Nyt ei ole oikea aika viestiä taistelemisesta, tämä on vain realistinen arvio”, hän sanoi perjantaina Valioliigan ennakkohaastattelussa.

Farken mukaan Mestaruussarjasta nousseen joukkueen materiaali ei ollut riittävällä tasolla Valioliigaan.

”Lähdimme kauteen enemmän tai vähemmän samalla ryhmällä, joka oli joukko nuoria kavereita ja pelaajia, joilla ei ollut kokemusta tällä tasolla”, Farke sanoi.

Oikaisu 11.7. kello 16.35: Toisin kuin tekstissä aiemmin sanottiin, Teemu Pukki tuli vaihtoon 69. minuutilla.

Jalkapallo|Teemu Pukin Norwich saattaa saada tänään viimeisen niittinsä: Edes päävalmentaja ei enää usko joukkueensa mahdollisuuksiin

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu