Maajoukkuepassari Eemi Tervaportin suunnitelmat muuttuivat, kun Kreikan lentopalloliigaa päätettiinkin jatkaa: ”Isoin huolenaihe oli lentomatka” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Lentopallo

Maajoukkuepassari Eemi Tervaportin suunnitelmat muuttuivat, kun Kreikan lentopalloliigaa päätettiinkin jatkaa: ”Isoin huolenaihe oli lentomatka”

Eemi Tervaportin piti lähteä kesken koronan Kuopiosta Ateenaan kamppailemaan Kreikan lentopallomestaruudesta. Elokuussa on tulossa perheenlisäystä.

Eemi Tervaportti oli vielä toukokuussa Kuopiossa, kunnes käsky kävi Kreikkaan.

Julkaistu: 11.7. 16:59

Maajoukkueen luottopassarin Eemi Tervaportin päässä liikkui ristiriitaisia ajatuksia, kun toukokuun lopussa tuli tieto Kreikan liigan jatkumisesta ainoana Euroopan lentopallosarjana.

Tämä tiesi sikäläistä suurseuraa Olympiakosia edustavalle pelintekijälle paluuta Ateenaan edelleen piinavasta koronaviruspandemiasta huolimatta. Kuopioon asettunut pelintekijä lähti työpaikalle poikkeuksellisesti yksinään.

Vaimo Mariliisa ja nelivuotias tytär Elodie jäivät Suomeen turvallisuussyistä.

"Ratkaisu oli helppo. Ei ollut järkeä ottaa riskiä varsinkaan sen takia, koska elokuun lopussa on tulossa lisää jälkikasvua", Ateenasta tavoitettu Tervaportti painottaa.

Passari pääsi maaliskuussa viimeisellä suoralla lennolla Helsinkiin luvattuaan palata Ateenaan, mikäli pelejä jatketaan. Pitkään näytti siltä, ettei tähän ole mitään mahdollisuutta.

"Isoin huolenaihe oli lentomatka. Kone oli ääriään myöten täynnä mennen tullen. Kreikassa ei ole ollut ongelmia, koska olen vältellyt ihmisiä samalla lailla kuin Suomessakin."

Tervaportin oma keikka on kääntynyt jo loppusuoralle. Sarjakaudesta on jäljellä enää finaali tai kaksi. Olympiakos kohtaa arkkivihollisensa Panathinaikosin sunnuntaina vieraskentällä ja voittaessaan vielä ensi keskiviikkona kotiareenalla.

Ensimmäinen loppuottelu toi Olympiakosille karun 0-3-tappion vastoin ennakko-odotuksia.

"Tottakai kausi olisi kiva päättää mestaruuteen, mutta tilanne on kuitenkin aika absurdi. Tämä kausi jää varmasti mieleen erikoisena kokemuksena. Toivottavasti eteen ei tule enää ikinä tilannetta, että mestaruudesta pelataan heinäkuussa."

Eemi Tervaportti on tuttu näky Suomen maajoukkueen passarina.

Olympiakosin ja Panathinaikosin kohtaamiset ovat yleensä tulikuumia kamppailuja, mutta nyt tunnelma on outo ja kolkko tyhjien katsomoiden edessä.

"Niin, normaalitilanteessa voisi sattua pieniä ylilyöntejä, kuten edellisessäkin kohtaamisessa. Tukka oli märkänä muustakin kuin hiestä. Yleisön sylkeminen kuuluu täällä kulttuuriin. En tietenkään hyväksy sitä, mutta maassa maan tavalla."

Myös kentälle lentäneet soihdut ja kyynelkaasu tulivat tutuiksi.

"Ryhmäpaine on kuitenkin niin kova, että raja menee sylkemisessä. Fyysistä väkivaltaa ei yritetä. Kaikki tietävät, mitä kiinni tarttumisesta seuraisi. Oma joukkue kärsisi 0-3-tappion ja saisi sanktioita päälle."

Vaikka Tervaportti jättää tänä kesänä maajoukkueleiritykset kokonaan väliin, ohjelma on silti kiireinen. Näillä näkymin passari lähtee tulevan työnantajansa Jastrzebski Wegielin palvelukseen heinäkuun loppupuolella.

Puolan kärkikolmikkoon kuuluva Jastrzebski Wegiel on Tervaportin uran kovin seurajoukkue.

"Toivottavasti pääsen synnytykseen mukaan, mutta siinä on vielä monta asiaa ratkottavana karanteeneista lähtien. Alun perin elokuun lopun piti olla ihan optimiaika, mutta korona muutti kaiken. Ei mahda mitään. Nyt on opittava elämään uuden tilanteen kanssa."

Tervaporttia odottaa Puolassa kova kilpailu Saksan maajoukkuepassarin Lukas Kampan kanssa.

"Tämä on minulle uusi tilanne ammattilaisena, kun lähden sarjakauteen altavastaajana. Koitan kehittää itseäni siihen malliin, ettei hävetä olla kentällä Tampereella", Tervaportti viittaa syksyn 2021 EM-kotiturnaukseen.

Eemi Tervaportti

Syntynyt 26. heinäkuuta 1989 Äetsässä.

Vaimo Mariliisa, 4-vuotias tytär Elodie.

Suomen mestari Sun Volleyssa 2010.

Kolme Belgian mestaruutta Roeselaressa 2013-15.

Toista kautta kreikkalaisen Olympiakosin riveissä. Voitti viime kaudella Kreikan mestaruuden ja liigacupin ja eteni CEV-cupissa välieriin.

Pelannut myös Ranskassa, Turkissa ja Puolassa.

Pelaa ensi kaudella puolalaisessa Jastrzebski Wegielissä.

Vuoden lentopalloilija 2013.

Nousi A-maajoukkueeseen 2010. Kapteenina kesästä 2016 lähtien. 243 A-maaottelua.

Kahdet MM-kisat, viidet EM-kisat.

Lentopallo|Lentopallon EM-kisat eivät siirry koronaviruksen takia: Tampereella pelataan syksyllä 2021 eikä uusi areena luultavasti ehdi kisoihin

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu