F1-pomo varoittaa kiertävää formulasirkusta liiasta tyytyväisyyden tunteesta: ”Saamme positiivisen testituloksen jossakin vaiheessa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

F1-pomo varoittaa kiertävää formulasirkusta liiasta tyytyväisyyden tunteesta: ”Saamme positiivisen testituloksen jossakin vaiheessa”

Formulaorganisaatiossa on tehty tähän mennessä yli 8 000 koronavirustestiä, joista ei ole löytynyt yhtään positiivista näytettä.

Formula 1:n moottoriurheilun johtaja Ross Brawn varoitti formulaväkeä omahyväisyydestä.

Julkaistu: 12.7. 16:03

Formula 1:n moottoriuheilun johtaja Ross Brawn varoitti matkustavaa formulaorganisaatiota liiasta tyytyväisyydestä sunnuntaina, kertoo uutistoimisto AFP. F1-sirkuksen jäsenille on tehty yli 8 000 koronavirustestiä, joista ei toistaiseksi ole paljastunut yhtäkään positiivista testitulosta.

Brawn puhui medialle hieman ennen sunnuntain kisaa. Hän sanoi, että kaikkien F1-kuplassa oleilevien täytyy olla varuillaan ja totella kaikkia määräyksiä. Perjantaina F1 kertoi, että kuluneen viikon aikana tehdyistä 4 566 koronavirustestistä ei löytynyt yhtään positiivista näytettä.

”Täytyy koputtaa puuta, asiat ovat menneet hyvin tähän asti, mutta emme voi alkaa omahyväisiksi”, Brawn sanoi.

”Tämä on vaatinut suurta vaivaa, kehut kaikille”.

Erityisesti Ferrarin kuskeilla on ollut vaikeuksia noudattaa koronavirusohjeita.

Tallin monacolaiskuski Charles Leclerc sai Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta huomautuskirjeen, kun hän vietti sosiaalisen median mukaan aikaa kaupungilla Monacossa kahden Itävallassa ajettavan kilpailun välissä.

Viime viikonloppuna Sebastian Vettel sai huomautuksen, koska hän jutteli Red Bull -tallin Helmut Markon ja Christian Hornerin kanssa varikolla kasvokkain.

Myös Valtteri Bottaksen matkustelua Itävallan ja Monacon välillä kyseenalaistettiin, mutta FIA totesi, ettei Bottas rikkonut sääntöjä.

Tällä hetkellä F1-tiimeiltä vaaditaan kasvosuojien käyttämistä, sosiaalisten etäisyyden pitämistä ja tiimien välisten kontaktien välttämistä. Mediaa ei päästetä varikolle puhumaan tiimien jäsenille tai kuljettajille, ja kaikkien täytyy käydä koronavirustestissä viiden päivän välein.

Brawn varoitti siitä, että positiivinen testitulos on todennäköinen jollakin aikavälillä.

”Moottoriurheilussa ollaan hyviä logistiikassa. Olemme hyviä organisoimaan toimintaamme – suunnitelmat A, B ja C ovat meidän perustyötämme. Teemme sitä koko ajan”, Brawn sanoi.

”F1-kuplan konsepti on, että jokainen tiimi on jaettu pienempiin kupliin. Se tarkoittaa, että saamme positiivisen testituloksen jossakin vaiheessa, mutta pystymme toivomme mukaan hallitsemaan sitä ja minimoimaan riskin.”

Brawnin mukaan formuloiden television katsojaluvut sekä sosiaalisen median ja muun digitaalisen puolen luvut ovat olleet tähän mennessä suuria.

”Mutta meidän täytyy varmistaa, että kansainvälisenä lajina, joka liikkuu ympäri maailmaa, formulasta ei tule laji, joka vie koronaviruksen johonkin maahan.”

Formula 1|Valtteri Bottas ei rikkonut koronavirusmääräyksiä

Formula 1|Ferrarin kuljettajilla on ollut vaikeuksia noudattaa koronasääntöjä, tallipomo vakuuttaa nyt kuskien ottaneen opikseen

Formula 1|Autosport: Valtteri Bottas ja Charles Leclerc matkustivat Monacoon kahden Itävallan-kisan välissä, kilpakumppani ihmettelee matkustuslupia

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu