Vaikka Bottas johtaa MM-sarjaa, Hamilton näytti olevansa edelleen vahvin mestarisuosikki - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kommentti

Vaikka Bottas johtaa MM-sarjaa, Hamilton näytti olevansa edelleen vahvin mestarisuosikki

Hamilton oli omaa luokkaansa, kun sai ajaa ilman ongelmia.

Valtteri Bottas (vas.) ja Lewis Hamilton ottivat kauden ensimmäisen kaksoisvoittonsa.

Julkaistu: 12.7. 18:55, Päivitetty 12.7. 21:47

Mercedeksen Lewis Hamilton osoitti F1-kauden toisessa osakilpailussa Itävallassa, että hän on edelleen tallin ykköskuljettaja.

Hamilton oli sateisissa aika-ajoissa täysin omaa luokkaansa ja ajoi sunnuntaina vaivattomaan voittoon kontrolloiden kilpailua alusta loppuun.

Valtteri Bottas epäonnistui aika-ajoissa ja jäi neljänneksi. Kilpailussa hän nousi vahvalla loppuvedolla toiseksi ja minimoi Hamiltonin voiton aiheuttamat haitat.

Kahden osakilpailun perusteella Hamilton on kuitenkin suosikki ottamaan mestaruuden, joka olisi miehelle jo uran seitsemäs. Vaikka Bottas johtaa Hamiltonia MM-pisteissä lukemin 43–37, on Hamilton ollut kaksikosta vakuuttavampi.

Ensimmäisessä osakilpailussa Hamilton sai kaksi aikarangaistusta. Ensin hän putosi lähtöruudukossa kakkosesta viidenneksi.

Kisassa hän sai viiden sekunnin aikarangaistuksen kolarista, mikä pudotti hänet kakkossijalta neljänneksi.

Ilman Hamiltonin aikarangaistuksia Bottaksen urakka olisi ollut huomattavasti vaikeampi. Hamiltonilla ei ollut vaikeuksia pysyä Bottaksen kannassa noustuaan toiseksi jo varhaisessa vaiheessa kilpailua.

Toisessa osakilpailussa Hamilton sai ajaa ilman ongelmia, ja tuloksena oli uran 85. osakilpailuvoitto. Michael Schumacherin rikkomattomana pidetty ennätys on 91 voittoa.

Bottaksen kannalta Itävallan osakilpailujen parasta antia MM-johdon lisäksi on vahvistus siitä, että Mercedes on täysin omassa luokassaan. Näin ollen tallikaverin voittaminen keskinäisessä taistelussa riittää maailmanmestaruuteen.

Toistaiseksi kaksikon välistä kunnon kilpailua ei ole nähty, mutta jossain vaiheessa sekin hetki tulee. Ja silloin Bottaksen täytyy olla valmis ottamaan isokin riski pannakseen mestarin polvilleen. Muuten haaveet mestaruudesta voi haudata.

Formula 1|Bottas nousi hurjalla kirillä toiseksi, Räikkösen kisa ”meni ihan köröttelyksi” bensiinin säästämisen vuoksi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu