Vaihtomies Jean Dongou pelasti sitkeän Hongan ja horjutti mestari-KuPSia - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Vaihtomies Jean Dongou pelasti sitkeän Hongan ja horjutti mestari-KuPSia

Honka venyi 1–1-tasapeliin kotikentällään viime hetken maalilla.

Julkaistu: 12.7. 20:48, Päivitetty 12.7. 22:32

Espoolaisen Hongan alkukausi jalkapallon Veikkausliigassa sai maukkaan piristyksen, kun vaihtopelaaja Jean Dongou tasoitti ottelun lisäajalla Kuopion Palloseuraa vastaan.

Kova ja tinkimätön kiri toi palkinnon, ja oikealle pelaajalle. Dongou oli tasoittaa vain muutamia minuutteja aikaisemmin, kunnes vihdoin onnistui.

”Kaksi 90-minuuttista ollaan puskettu kokolailla ok. Nyt saatiin hieno maali. Kova peli ja hyvä fudistapahtuma”, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoi.

Honka aloitti kauden kahdella tasapelillä, ja sai jatkoa tuttuun sarjaansa. Iso kuva Hongasta jäi yritteliääksi, mutta vähän tehottomaksi Dongoun tasoituksesta huolimatta. Ennen KuPS-ottelua Honka oli tehnyt yhden maalin, tuplaus tuli Tapiolassa.

”Vähän pettynyt olen, ettei onnistuttu kotona voittamaan. Laatu puuttui viimeistelystä, mutta oli tietenkin kova vastustaja vastassa”, Vasara analysoi.

KuPSin kärkipelaaja Ilmari Niskanen irtosi ensimmäisellä puoliajalla 21. minuutilla maalivahti Otso Virtasen oivallisen avauksen jälkeen. Niskanen sai pallon vähän yli puoleen kenttään ja puhkaisi Hongan alakerran kuin paperipussin.

”Immi [Niskanen] haluaa välillä linjan taakse avauksia. Ollaan näitä kokeiltu, mutta ei näin hyvin onnistuttu”, KuPSin maalivahti Virtanen sanoi.

Maalista huolimatta kuopiolaiset eivät hallinneet mitenkään lujalla otteella ensimmäistä jaksoa. Enemmänkin avausosuma oli yhden hyvän oivalluksen tulos.

Sen verran maali vaikutti kotijoukkueen pelaamiseen, että kiire alkoi paistaa ratkaisuissa. Tuli liian hätäisiä pystysyöttöjä, jolla haettiin aukkoja KuPSin alakerrasta. Monta harhasyöttöä olisi jäänyt tulematta viisaalla maltilla.

Honka yritti rakentaa peliä brassi Lucaus Kaufmannin ja Borjas Martinin kautta. Yksin jättivät keskikenttätaiturit Macoumba Kandjin kärjessä. Heti toisen jakson alussa Kandji siirtyi aurinkoiselle vaihtopenkille.

Niskanen, 22, on saanut hyvän startin kaudelleen. Viime vuonna KuPSin mestaruustiellä hän maalasi viidesti, mutta nyt on koossa kolmesta ottelusta kaksi osumaa. Lähellä oli onnistua myös vapaapotkumaali avausjakson viime hetkillä.

”Aika huono esitys meiltä. En ole tyytyväinen meidän peliin, oli kauden heikoin esitys meiltä”, kriittinen Niskanen sanoi.

”Omassa pelissä on parantamisen varaa. Tein hirveän määrän virheitä ja väsyin aikaisessa vaiheessa”, Niskanen sanoi.

Honka käynnisti toisella puoliajalla vimmatun takaa-ajon, jossa useimmat laukaukset päättyivät metreittäin maalin yli ja ohi. Vihdoin tuli kaivattu maalikin, joka pelasti espoolaisten illan.

Ennen tasoitusmaalia parasta Honkaa oli kapteeni Henri Aallon laukaus 78. minuutilla. Maalivahti Virtanen sai vaivoin nyrkkeiltyä pallon kulmapotkuksi.

”Pidän tätä alkukautta nihkeänä. Voittojen takia tätä pelataan”, Vasara sanoi. ”Viimeistely on ollut meille vaikeaa. On vain oltava kliinisempi.”

Honka houkutteli 1 288 katsojaa Tapiolan lehtereille. Lukema on hyvä tiukkojen koronavirusrajoitusten keskellä.

Ilmari Niskanen (kesk.) teki vieraiden johtomaalin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu