Manchester City mukana Mestarien liigassa myös ensi kaudella – kahden vuoden europelipanna kumottiin, myös korvaukset tippuivat kolmasosaan eli 10 miljoonaan euroon - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Manchester City mukana Mestarien liigassa myös ensi kaudella – kahden vuoden europelipanna kumottiin, myös korvaukset tippuivat kolmasosaan eli 10 miljoonaan euroon

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kumosi kattojärjestö Uefan Manchester Citylle asettaman pelikiellon.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ottaa pallon Raheem Sterlingiltä.

Julkaistu: 13.7. 12:10, Päivitetty 13.7. 12:30

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on kumonnut jalkapallojoukkue Manchester Cityn kahden vuoden europelikiellon. Päätös tarkoittaa, että City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ilmoitti helmikuussa sulkevansa Cityn kahdella tulevalla kaudella Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Lisäksi City sai 30 miljoonan euron sakon.

City valitti rangaistuksestaan CASiin, joka julkaisi päätöksensä asiassa maanantaina. Pelikielto peruttiin ja myös Cityn alkuperäinen 30 miljoonan euron sakko pieneni 10 miljoonaan euroon.

Uefan mukaan City vääristeli sponsoritulojaan vuosina 2012–2016, jotta se olisi täyttänyt reilun pelin sääntöjen ehdot.

Uefan reilun pelin säännöillä pyritään hillitsemään seurojen elämistä yli varojensa. Säännöt tarkoittavat sitä, että seurojen pitää kattaa menonsa omalla tulonhankinnallaan.

Uefa alkoi tutkia Cityn taloudenpitoa saksalaislehti Der Spiegelin artikkelien perusteella. City on koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikkeisiin.

CASin mukaan Manchester City ei naamioinut tulojaan, mutta ei myöskään tehnyt yhteistyötä Uefan kanssa. CAS kertoo tutkineensa asiaa kuulemalla kaikkia osapuolia, todistajia sekä asiantuntijoita. CAS perusteli päätöstään kumota pelikielto sillä, että Uefan päätös ei ollut kaikilta osin perusteltu ja osa seikoista oli vanhentuneita.

Sakon määrää CAS ei pitänyt perusteltuna, vaan vähensi sen kolmasosaan huomioiden siinä myös seuran taloudelliset resurssit.

Kahden vuoden europelikielto olisi ollut joukkueelle iso taloudellinen kolaus. Päätöksellä olisi luultavasti ollut vaikutusta myös joukkueen kokoonpanoon, sillä tähtipelaajat tuskin haluavat olla kahta vuotta pois uran kannalta merkittävistä europeleistä.

Manchester City on jo varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien liigassa. Joukkue on Valioliigassa toisena.

Jalkapallo|Manchester Cityn tekemä valitus CAS:iin ratkeaa heinäkuussa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu