Tiger Woods paljasti kaipaavansa monta asiaa 11-vuotiaan poikansa lyöntitekniikasta: ”Ne päivät ovat jääneet taakse kauan sitten” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Golf

Tiger Woods paljasti kaipaavansa monta asiaa 11-vuotiaan poikansa lyöntitekniikasta: ”Ne päivät ovat jääneet taakse kauan sitten”

Viiden kuukauden kilpailutauolta palaava Woods kertoi pelanneensa viime aikoina paljon golfia poikansa kanssa.

Tiger Woods seurasi poikansa Charlien kanssa Rafael Nadalin ottelua tenniksen US Openissa syyskuussa 2019.

Julkaistu: 14.7. 18:04, Päivitetty 15.7. 8:46

Maailman johtava golfin ammattilaiskiertue, amerikkalainen PGA-tour palasi koronatauolta jo runsas kuukausi sitten, mutta vasta tällä viikolla lajin huippu-urheilu sähköistyy toden teolla.

Tämä johtuu siitä, että golfin seuratuin ja menestynein nykypelaaja Tiger Woods palaa viiden kuukauden mittaiseksi venyneeltä kilpailutauoltaan.

Woods palaa tositoimiin toisen lajilegendan Jack Nicklausin isännöimässä Memorial-turnauksessa, jonka Woods on aiemmin voittanut viisi kertaa. Kilpailu pelataan Muirfield Villagen kentällä Ohion osavaltiossa.

Koronakevään aikana Woods on toki normaaliin tapaan harjoitellut ja pitänyt yllä omaa pelivirettään, mutta lisäksi hän on nauttinut golfista itselleen melko uudella tavalla.

Woods on nimittäin pelannut ja harjoitellut myös 11-vuotiaan poikansa Charlien kanssa.

Aikaisemmin tänä vuonna sosiaaliseen mediaan ilmestyi vaivihkaa kauempaa kuvattu amatöörivideo, jossa Charlie Woods lyö palloa ihastuttavalla tekniikalla junioritapahtuman harjoitusalueella caddiena toimivan isänsä vierellä.

Viikonloppuna Tiger Woods kertoi Golf Digestin ja Golftv:n haastattelussa pelanneensa poikansa kanssa paljon golfia kilpailutaukonsa aikana.

”Voitan hänet vielä toistaiseksi”, Tiger Woods sanoi hymyillen. ”Mutta hän alkaa päästä sisään peliin. Hän alkaa ymmärtää, miten pelataan. Hän kysyy minulta oikeita kysymyksiä. On ollut ehdottoman hienoa pelata ja olla hänen kanssaan. Se on muistuttanut paljon minun ja isäni tekemistä”, Woods sanoi puhkuen aitoa isän ylpeyttä.

Woods paljasti, että jälkikasvun svingitekniikassa on asioita, jotka hän ottaisi mielellään itselleen.

”Toivoisin, että minulla olisi hänen liikkeensä. Analysoin hänen svingiään koko ajan. Voisinpa kiertyä ja kääntää päätäni kuten hän ja tehdä joitakin niistä asennoista. Mutta ne päivät ovat jääneet taakse kauan sitten, ja nyt minun on elettävä ne uudelleen hänen kauttaan”, isä-Woods sanoi hymyillen ja myönsi olevansa poikansa valmentaja.

”On ollut hauskaa auttaa häntä ymmärtämään asioita ja kehittymään paremmaksi.”

Urallaan muun muassa 15 major-voittoa saavuttaneelta Woodsilta kysyttiin, pystyykö Charlie joskus rikkomaan joitakin isänsä ennätyksiä.

”En tiedä. Riippuu siitä, miten kovasti hän haluaa sitä. Kaikki on hänestä kiinni. Itse halusin sitä hyvin nuorena, kilpailla ja pelata tätä peliä.”

Jo ennen koronaviruspandemiaa Woods, 44, kilpaili harvakseltaan ja keskittyi vain suurimpiin kilpailuihin, koska pitkän uran mukanaan tuomat selkä- ja muut krempat eivät anna käytännössä mahdollisuutta enempään.

Tämän viikon kilpailussa hän jahtaa jälleen PGA-kiertueen voittoennätystä. Nyt se on 82, jonka Woods jakaa Sam Sneadin kanssa. Snead saavutti 82 voittoaan 29 vuoden aikana vuosina 1936–1965. Woodsilta samaan kului 23 vuotta (1996–2019).

Kisajärjestäjät asettivat kahdelle ensimmäiselle kierrokselle Woodsin pelaamaan nykyisen maailmanlistan ykkösen, pohjoisirlantilaisen Rory McIlroyn ja vielä alkuvuodesta ykköspaikkaa pitäneen amerikkalaisen Brook Koepkan kanssa.

Woods on rankattu tällä hetkellä 14:nneksi.

Memorial-turnaus näkyy suorana C More Sport 1 -kanavalla.

Tiger Woods kilpaili PGA-kiertueella viimeksi helmikuun puolivälissä Kaliforniassa.

Golf|Tiger Woods hämmästyttää nyt golfin ystäviä uransa tasoitushistorialla, huippulukema peräti +9,4

Golf|Liikuttunut Tiger Woods kertoi olleensa lapsilleen ”se hemmo” YouTubessa, mutta sykähdyttävä voitto Mastersissa muutti kaiken

Golf|Tiger Woods järjesti Masters-voittajien perinteisen illallisen ”karanteenityylillä”

Tiger Woods on suositumpi kuin koskaan ja pelaajakollegoiden mielestä syynä on pehmentyminen

Tiger Woods haluaa palavasti golfin olympiaturnaukseen, mutta paikan saavuttaminen on vaikeampaa kuin suomalaisilla

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu