NHL-pelejä jatketaan ”kuplassa”, mutta kaksi pelaajaa tietää jo lähtevänsä käymään ulkopuolella - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

NHL-pelejä jatketaan ”kuplassa”, mutta kaksi pelaajaa tietää jo lähtevänsä käymään ulkopuolella

Lars Ellerin ja Carl Hagelinin perheisiin on syntymässä lapsi.

Lars Eller Washington Capitalsin harjoituksissa.

Julkaistu: 15.7. 8:32

Jääkiekon ammattilaissarja NHL jatkuu elokuussa pudotuspelivaiheella koronaviruksen takia pidetyn tauon jälkeen. Pelejä pelataan tarkoilla koronavirusohjeistuksilla ja omassa ”kuplassa”.

Torontossa pelinsä pelaavassa Washington Capitalsissa tiedetään silti jo nyt, että kaksi pelaajaa on lähdössä käymään ”kuplan” ulkopuolella, kertoo sanomalehti The Washington Post.

Sekä keskushyökkääjä Lars Eller että laitahyökkääjä Carl Hagelin ovat saamassa perheenlisäystä. Ellerin perheessä on laskettu aika 8. elokuuta.

Eller kertoo, että palatessaan hänen pitää antaa negatiivinen koronavirustesti neljänä peräkkäisenä päivänä ennen kuin eristys puretaan ja hän saa liittyä joukkueeseen.

”Yritämme selvittää, miten se tehdään parhaalla mahdollisella tavalla”, Eller sanoo.

Hagelinin perheeseen syntyy lapsi vasta syyskuussa, eikä pelaaja omien sanojensa mukaan ole vielä miettinyt kuplasta lähtöön liittyviä asioita.

NHL-pelaajien piti ilmoittaa maanantaihin mennessä, jos he eivät pelaa jatkopeleissä. Esimerkiksi Calgary Flamesin puolustaja Travis Hamonic ilmoitti viime viikolla jäävänsä pois perhesyistä.

Hamonicin lapsi sairastaa hengitystiesairautta ja kuuluu koronaviruksen riskiryhmään.

NHL julkaisi tiistaina alkukauden otteluaikatauluja. Jokainen joukkue pelaa yhden harjoitusottelun 28.–30. elokuuta. Pudotuspelikarsinnat ja kärkijoukkueiden sijoituskierros alkavat 1. elokuuta. Kautta jatketaan Torontossa ja Edmontonissa.

Sijoituskierroksella pelaa konferenssien neljä parasta joukkuetta, joiden ei tarvitse karsia pudotuspelipaikastaan. Näiden otteluiden perusteella ratkaistaan neljän joukkueen keskinäinen järjestys, joka vaikuttaa otteluparien muodostumiseen varsinaisissa pudotuspeleissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu