Jokerit ehdotti KHL-liigalle sarja-avauksen siirtämistä: ”Moni muukin seura on sillä kannalla” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jääkiekko

Jokerit ehdotti KHL-liigalle sarja-avauksen siirtämistä: ”Moni muukin seura on sillä kannalla”

KHL:n pitäisi käynnistyä syyskuun alussa, mutta sarjaohjelmaa ei ole vielä julkaistu.

Jari Kurri pysyy kiireisenä heinäkuussakin, kun KHL-kuviot pysyvät avoimina.

Julkaistu: 16.7. 16:00, Päivitetty 16.7. 16:13

Jokerien toimistossa riittää kiireitä tavallista heinäkuuta enemmän. Jääkiekkoliiga KHL:n ympärillä pyörivät huhut olisivat siirtämässä Jokereita Venäjän puolelle pelaamaan kotiotteluitaan, kun kausi alkaa syyskuussa.

Kaikki juontaa juurensa koronaviruksen leviämiseen ympäri maailmaa, vahvasti myös Venäjälle.

Ainakaan toistaiseksi ulkoministeriön matkustusohjeissa Venäjän rajat eivät ole avoinna turismille.

”Tahtotila on ja toivotaan, että päästään aloittamaan kotona. Eletään siinä toivossa, muita vastauksia ei ole”, Jokerien omistaja Jari Kurri sanoi etätöistä kesämökiltään.

Venäjän puolelle siirtymisen ideana olisi, ettei kenenkään tarvitsisi ylittää valtakunnan rajoja ennen ja jälkeen otteluiden.

KHL:n on tarkoitus käynnistyä 1. syyskuuta, mutta uutta sarjaohjelmaa ei ole julkaistu vielä. Viidellä seuralla on viime kauden palkkoja rästissä eivätkä lopulliset matkustusrajoitukset ole tiedossa.

Jokerit ei ole vielä ollut yhteydessä viranomaisiin tulevista matkustuskuvioista.

”Sen suhteen emme ole edenneet. Katsotaan ensin tämä tilanne. Katsotaan, kun se hetki tulee esille.”

Jokerien piti kohdata Pietarin SKA viime keväänä pudotuspelien toisella kierroksella, mutta koronavirus keskeytti koko sarjan. KHL ei edes yrittänyt venyttää kautta loppukesään Pohjois-Amerikan NHL:n tavoin, vaan katse kääntyi kauteen 2020–2021.

”Ollaan ehdotettu, että olisimme siirtäneet sarjan alkua kuukaudella ja saaneet vähän enemmän aikaa. Kyllä tätä KHL:kin on pähkäillyt. Ollut hektistä aikaa KHL:n toimistossa ja haetaan ratkaisuja moniin kysymyksiin”, Kurri sanoi. Hän tuntee sarjan kuviot istuessaan KHL:n hallituksessa.

Kurri lisäsi, että sarjan alun siirtäminen voisi olla yksi vaihtoehto.

”Moni muukin seura on sillä kannalla. Katsotaan, mitä jatkossa tulee.”

KHL:n sarjakauden siirtäminen eteenpäin voisi olla yksi mahdollisuus, kun esimerkiksi kotoinen Liiga aloittaa pelit vasta lokakuun alussa. Molemmissa sarjoissa pelataan suunnilleen sama määrä runkosarjaotteluita.

Myös ensi kevään MM-kisat alkavat Latvian Riiassa ja Valko-Venäjän Minskissä 21. toukokuuta eli myöhemmin kuin koskaan ennen.

Jokerit aloittaa ensi kauden lääkärintarkastuksilla ensi viikolla ja joukkueen yhteisharjoitukset käynnistyvät valmentajien johdolla 28. heinäkuuta.

”Ihan normaalisti valmistaudumme tähän kauteen, mutta ihan saamaristi on kysymysmerkkejä, se on selvä.”

Joka tapauksessa Jokerien kotihalliin Hartwall-areenaan on tehty suunnitelmat rajoitetun yleisön päästämisestä syyskuun ottelutapahtumiin.

”Meillä on hyvä, kun on iso halli ja monia sisääntuloja. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin, mutta tarkkaa lukua en nyt muista, paljonko yleisöä saa ottaa peleihin.”

Koronavirus|Jokerien KHL-kausi vaarassa matkustusrajoitusten takia: Kiinalainen Kunlun päätti jo muuttaa Moskovan liepeille

Jääkiekko|Iltalehden sisäpiiri­lähde arvioi, että Jokerit ei välttämättä pelaa ensi kaudella KHL:ssä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu