Kimi Räikkönen kyllästyi kommentoimaan Ferraria: ”Kiinnostukseni on pyöreä nolla” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Kimi Räikkönen kyllästyi kommentoimaan Ferraria: ”Kiinnostukseni on pyöreä nolla”

Ferrari on valmistajien MM-sarjassa vasta viidentenä.

Kimi Räikkönen ei ole kiinnostunut Ferrarin asioista.

Julkaistu: 16.7. 17:04

Status edellisenä Ferrarilla formula ykkösten maailmanmestaruuden voittaneena kuljettajana on ollut Kimi Räikköselle taakka, kun Maranellon punainen ori on yskinyt kipeää räkäyskää talvitesteistä lähtien. Alfa Romeon suomalaisässä joutui jälleen Unkarin gp-viikonloppua edeltävässä tiedotustilaisuudessa kommentoimaan vanhan tallinsa asioita.

”Kiinnostukseni kommentoida Ferrarin asioita on pyöreä nolla”, Räikkönen aloitti vastauksensa Ferrarin ongelmia koskevaan kysymykseen.

”Ihmiset voivat kirjoittaa mitä haluavat, mutta aika harva tietää, mitä tallin sisällä tapahtuu. Nyt on ajettu vasta kaksi kisaa”, Räikkönen muistutti.

Ferrarin alkukausi on ollut katastrofi. Charles Leclercin kakkossija kauden avauskilpailussa yllätti, mutta Sebastian Vettelin pistepussi on karttunut vasta yhdellä. Viime sunnuntaina Leclerc kolaroi molemmat kuljettajat pois kisasta kilpailun ensimmäisessä kaarteessa.

Ferrari on valmistajien MM-sarjassa vasta viidentenä, ja moottorivalmistajana sen voimanlähteen suoranopeuden puutetta on ihmetelty. Ferrarin ohella sen moottoria käyttävät Alfa Romeo ja Haas.

”Totta kai suoralla haluaa päästä lujaa, mutta mutkista pitää myös päästä läpi nopeasti. Se on aina kompromissi downforcen ja suoranopeuden välillä. Täällä (Unkarissa) suoranopeudella ei ole niin merkitystä”, Räikkönen ohitti voimanlähteen ongelmat.

Perjantain ensimmäisissä harjoituksissa Robert Kubica ajaa Räikkösen autolla ja suomalainen huilaa. Unkarin gp ajetaan Hungaroringin radalla sunnuntaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu