FC Lahti on edelleen ylivoimaisen vaikea vastustaja HIFK:lle: ”Luulemme olevamme jotain, mitä emme ole” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

FC Lahti on edelleen ylivoimaisen vaikea vastustaja HIFK:lle: ”Luulemme olevamme jotain, mitä emme ole”

IFK ei ole tehnyt maaliakaan tämän kauden kotiotteluissaan.

FC Lahden Vahid Hambo ja HIFK:n Hannu Patronen kamppailivat pallosta lauantaina Helsingissä.

Julkaistu: 18.7. 18:55, Päivitetty 18.7. 20:02

HIFK–FC Lahti 0–3

FC Lahti on ollut Helsingin IFK:lle lähes ylivoimaisen vaikea vastustaja läpi joukkueiden yhteisen historian jalkapallon Veikkausliigassa. Tahti jatkui samana lauantainakin, kun HIFK taipui vierailleen maalein 0–3 (0–2).

Tulos merkitsi sitä, ettei HIFK ole vieläkään kyennyt kaatamaan FC Lahtea kotikentällään pääsarjatasolla. Ainoa voitto on edelleen Lahdesta syyskuulta 2015.

Viime vuonna HIFK hävisi Helsingissä maalein 0–1 ja vuonna 2017 lukemin 1–2. 2016 joukkueet pelasivat Helsingissä tasan 2–2 ja vuotta aiemmin 3–3.

”Joka peli on vaikea, mutta en tiedä, onko Lahdessa mitään erikoista. He tekevät duuninsa hyvin ja pelaavat niillä avuilla, mitä heillä on. Niin meidänkin pitäisi tehdä”, HIFK:n kapteeni Hannu Patronen sanoi.

Nyt IFK ei ollut lähelläkään pistettä, ja vasta lauantaina kauden avausmaalinsa tehneet vieraat olisivat voineet rokottaa tähtirintojen puolustusta useammallakin osumalla.

”Se ei tosiaan ollut sitä, mitä halusimme. Tällä kertaa teimme asioita väärin alussa, ja se on minun vastuullani sekä joukkueen [kokoonpanon] valinnan että pelisuunnitelman suhteen”, IFK-valmentaja Tor Thodesen paketoi.

”Pelaamme sillä tavalla, että luulemme olevamme jotain, mitä emme ole. Vähän sama kuin KuPSia vastaan: ruvetaan pelaamaan ihan muuta peliä. Siitä se on kiinni”, Patronen lisäsi kauden avaustappioon viitaten.

Maalihanojensa avaamiseen Mustat kuhnurit tarvitsivat Kuninkaan kosketusta. Vieraiden keskikentällä uurastanut Mikko Kuningas oli myös vahvasti mukana rakentamassa osumaansa.

Pallo päätyi Kuninkaan, Matti Klingan ja Dimitry Imbongon esityön jälkeen oikeaan laitaan hyökkäystä tukemaan nousseelle Jean-Christophe Coubronnelle.

Laitapuolustaja Coubronnen matala keskitys tavoitti syöttönsä jälkeen maalia kohti pelattavaksi juosseen Kuninkaan, joka sijoitti pallon ohi IFK:n parhaimmistoon kuuluneen Arnold Origin ottelun 18. minuutilla.

FC Lahti oli ennen Kuninkaan osumaa pelannut maaleitta 198 minuuttia.

Seuraavaa maalia lahtelaisten ei tarvinnut odottaa yhtä kauan, sillä verkko heilui toistamiseen Origin selän takana puolen tunnin pelin jälkeen.

Imbongo otti IFK:n epäonnistuneen purun pehmeästi haltuun jalallaan ja tarjoili pallon juuri sopivan mittaisena puolustajien välistä pystyyn juosseelle Vahid Hambolle. Hambo nosti tutkaparinsa tarkan syötön vastaan syöksyneen Origin yli.

”Pääsimme hyödyntämään harjoittelemiamme asioita oman pelaamisemme kautta ja kitkimme vastustajan pois heidän vahvuuksistaan”, FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli iloitsi.

Toisella puoliajalla FC Lahti kaunisteli voittolukemiaan Jasin Assehnounin upealla laukauksella.

Kari Arkivuolta pallon saanut Assehnoun viritti oikean jalkansa rangaistusalueen rajamailla ja upotti pallon IFK-maalin oikeaan ylänurkkaan 67. minuutilla. Se katkaisi toisen puoliajan alussa pirteämmin esiintyneen IFK:n selkärangan.

”Pelasimme silloin vähän suoraviivaisemmin, se on sitä meidän peliä. Se vähän lässähti, kun emme saaneet maalia”, Patronen sanoi.

Parhaan paikkansa kavennukseen IFK sai 78. minuutilla, mutta Luís Henrique ei kyennyt ohittamaan Patrick Rakovskya. Rakovskyn nollaputki on nyt 192 minuutin mittainen.

Kauden molemmat kotipelinsä hävinneellä HIFK:lla on kolmen ottelun jälkeen kasassa kolme pistettä. Seuraavan ottelunsa IFK pelaa ensi viikon keskiviikkona kotikentällään Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Mitä IFK:n on tehtävä toisin, jotta SJK kaatuu?

”Pidetään oma pää puhtaana. Silloin olemme vahvoilla, kun puolustamme hyvin. Hyökkääminenkin on silloin ihan erinäköistä”, kapteeni Patronen vastasi.

Jalkapallo|Brassitaituri Kaufmann puski Hongalle helpottavan kauden avausvoiton: ”Oli makeaa pukata maali”

Yleisömäärät|Koronarajoitukset leikkasivat stadionien yleisökapasiteetista valtaosan, mutta silti lippuja jää myymättä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu