Evartti tikkasi suurmestariksi, Lissun Eerikki kiri vierellä – Evartin ohjastaja Santtu Raitala vihjailee tulevista voitoista - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Raviurheilu

Evartti tikkasi suurmestariksi, Lissun Eerikki kiri vierellä – Evartin ohjastaja Santtu Raitala vihjailee tulevista voitoista

Santtu Raitalan ohjastama Evartti nousi Mikkelin Suurmestaruusajojen sankariksi.

Suurmestaruusajon voittaja Evartti, toisena Lissun Eerikki.

Julkaistu: 18.7. 20:03

Mikkelin Suurmestaruusajojen sankariksi nousi Santtu Raitalan ohjastama Evartti. Mikkelin uudeksi rataennätykseksi saatiin 19,4a.

Takasuoralla vauhti lähti kiihtymään, ja Raitala sai kaarteen odotella vielä Polaran selässä ennen kuin iski hevosensa voittoiskuun.

”Evartti tikkasi maalisuoraa todella hienosti, mutta täysi tunnustus on annettava myös toiseksi kirineellä Lissun Eerikille”, Raitala kiitteli ajokkiaan, jolla hän voitti heinäkuun alussa jo rahakkaan Suur-Hollola-ajon.

Suurmestaruus on perinteikäs ravikilpailu. Siitä on juostu 50-luvulta asti.

”Ehkä Evartilla on vielä suurempia kilpailuja edessä”, Raitala vihjasi elokuun alussa ravattaviin Seinäjoen kuninkuusraveihin.

Valmentaja Antti Ojanperän pitkäaikaisten raviystäviensä kanssa Talli Pajatsossa omistama ori on voittanut tänä vuonna kymmenestä kilpailustaan jo 96 800 euroa.

”Armoton hevonen, sydän täyttä kultaa”, valmentajan puoliso Jutta Ihalainen kiteytti.

Hän on ajanut hevosen uran ensimmäisen voiton ja on siitä lähtien kehunut sitä.

Evartti ja valmentaja Antti Ojanperä.

Tammalähdön voitti huipputuloksella 10,2a tamperelaisen Martti Simosen omistama 5-vuotias laatutamma Staro Miami.

”Vielä muutama tällainen terävä mailin kilpailu lisää, niin kymmenykset rapisevat lisää ja silloin Staro Miami alkaa riittää tammalähdöissä ketä vastaan tahansa”, Mika Forss kiitteli vakituista kilpahevostaan, jota valmentaa Aripekka Pakkanen.

Forss sai viilettää johtopaikalla voittoon myös tamma In Royalty Bokon kanssa. Maili taittui Forssin vaimon Marjo Kivimaan valmennettavalla tulokseen 10,5a. He myös omistavat hevosen kimppatallissa innokkaiden raviystäviensä kanssa.

Toto-75 alkoi kierroksen suurimman suosikin, päivän kolmannen kymppituloksen 10,8a juosseen Thai Profitin voitolla, ja rivin arvo oli ennätysmatala 0,32 euro.

Päivän menestyjällä Raitalalla oli suosikki ajokkinaan myös pelin toisessa. Siinä Raggari laukkasi lähtöön ja voittoon puristi yllättäjä Kukan Tutu, jota oli pelattu vain 1,6-prosenttisesti.

75-peli jatkui sen verran suosikkivoittoisesti myös Humisevan ja Main Stagen voittaessa, että rivillä 4-2-3-6-1-3-5 sai täysosumilla 346 euroa ja kuudella oikein runsaat kaksi euroa.

Raviurheilu|Entinen estejuoksija Jukka Keskisalo yllättää: Ajaa uransa ensimmäisen ravilähdön ensi viikolla

Raviurheilu|Kuninkuusravit avautuvat sittenkin yleisölle – Rajoitettu määrä pääsylippuja myydään nopeusjärjestyksessä

Ravit|Hevosurheilu: Suomen viime vuoden ykkösravuri taistelee elämästään, vakava leikkaus Viikissä

Raviurheilu|Yleisö pääsee kuninkuushurmaan ensi vuonna Seinäjoella, Kuninkuusravijärjestäjät nimetty vuoteen 2025 saakka

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu