Tim Sparv hakee uutta seuraa – maajoukkueen kapteeni ei jatka Midtjyllandissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Tim Sparv hakee uutta seuraa – maajoukkueen kapteeni ei jatka Midtjyllandissa

Tällä kaudella loukkaantumisista kärsinyt Sparv pelasi tanskalaisjoukkueen paidassa 171 ottelua kuuden kauden aikana.

Tim Sparv pelasi kuusi kautta Midjyllandissa.

Julkaistu: 21.7. 11:46, Päivitetty 21.7. 11:58

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv ei jatka tanskalaisseura Midtjyllandissa.

Seura kertoi teiden erkanemisesta kuuden kauden ajan Midtjyllandia edustaneen suomalaisen kanssa tiistaina verkkosivuillaan.

”Tim on ollut monella tavoin osa Midtjyllandin kehitystä. Hänen ammattimaisuutensa on auttanut muokkaamaan seurakulttuuria, ja ihmisenä hän on niin omistautunut ja tavoite-orientoitunut. Hän on kantanut vastuuta ja auttanut joukkuetovereitaan ja akatemiapelaajiamme kehittymään paremmiksi”, Midtjyllandin urheilujohtaja Svend Graversen kiitteli.

”Seuran ja Timin arvot ovat kohdanneet mahtavalla tavalla”, Graversen lisäsi.

Kapteenina myös Tanskassa toiminut Sparv, 33, voitti Midtjyllandissa kolme Tanskan mestaruutta ja kertaalleen Tanskan cupin.

”Yhtä yksittäistä huippuhetkeä on vaikea sanoa, mutta Midtjylland ei ollut koskaan voittanut mestaruutta. Sen saavuttaminen 2015 oli erityistä, ja olemme pelanneet siitä asti aina mestaruudesta”, Sparv sanoi.

Tällä kaudella loukkaantumisista kärsineelle Sparville kertyi esiintymisiä Midtjyllandin paidassa kuuden kauden aikana 171.

Keskikenttäpelaaja jättää sunnuntaina hyvästit Midtjyllandille, mutta katseet ovat jo uran jatkumisessa muualla ensi kesän EM-kisoja silmällä pitäen.

”Olen kiitollinen ajastani täällä ja seura on ollut motivaationi lähde. Kaikista suurin on silti vielä kokematta. Maajoukkueurani on ollut pitkä ja vastuuni on ollut suuri, joten haluan pelata EM-kisoissa ensi kesänä”, Sparv sanoi.

Tim Sparv haluaa A-maajoukkueen vanhan huoltajan Gunnar Yliharjun pukukoppiin voiton hetkellä: ”Jos voitamme, itken ihan varmasti”

Huuhkajat tanssi paluulennolla letkajenkkaa, ”En halua, että tämä lento loppuu”, joukkueen kapteeni Tim Sparv hehkutti koneessa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu