Nuorekas Ilves taisteli urhoollisesti, Tim Väyrynen ja Ferhan Hasani veivät maaleillaan HJK:n liigakärkeen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Nuorekas Ilves taisteli urhoollisesti, Tim Väyrynen ja Ferhan Hasani veivät maaleillaan HJK:n liigakärkeen

Klubi on vaikeasti voitettavissa kotikentällään, mutta Ilveksen nuori Naatan Skyttä, 18, yritti kaikkensa.

Hyökkääjä Tim Väyrynen juhli tekemäänsä HJK:n 1-0-maalia.

Julkaistu: 25.7. 20:25, Päivitetty 25.7. 21:28

Helsingin Jalkapalloklubi nousi Veikkausliigan kärkeen, kun se kaatoi kotikentällään junioripitoisen Tampereen Ilveksen 2–0.

Klubi ohitti pisteellä mestarijoukkue KuPSin, joka pelaa SJK:ta vastaan sunnuntaina.

HJK otti pisteet kookkaan Tim Väyrysen ja Ferhan Hasanin maaleilla, mutta nuorekas Ilves tarjosi nautittavan vastuksen.

Ilveksen Iiro Järviselle sattui kohtalokas lipsahdus ensimmäisen puoliajan 24. minuutilla, kun hän päästi Luis Carlos Murillon ohitseen. Murillo keskitti pallon maalille, jossa pallo alkoi pomppia kuin flipperissä. Kookas Väyrynen pukkasi lopulta pallon maaliin.

”Loistomaali ja hieno kombinaatio, kun tultiin laidalta. Älyttömän siisti fiilis ja kiva, että oli paljon katsojia. Fanit nauttivat, kun oli hyökkäysvoittoista peliä”, Väyrynen sanoi.

Ehkä Klubi vei peliä sen verran, että johtomaalin saattoi odottaa tulevan, mutta yhtä hyvin Ilves olisi voinut karata johtoon 19. minuutilla.

Lauri Ala-Myllymäki sai tilaisuutensa rangaistusalueen sisällä. Puoli maalia odotti tyhjänä, mutta Ala-Myllymäki laukoi väärään suuntaan kiertyneen pallon ohi. Jossain toisissa olosuhteissa Ala-Myllymäki voisi paukuttaa vastaavasta tilanteesta yhdeksän palloa kymmenestä verkkoon, mutta nyt tuli juuri se harmillinen ohilaukaus.

Hasani sinetöi pukkausmaalillaan Klubin loppuluvut Nikolai Alhon maukkaasta keskityksestä. Peliaikaa oli silloin jäljellä vain muutama minuutti.

Ilveksen kokoonpano oli kuin suoraan juniorijoukkueesta. Maalivahti Matias Riikonen pelasi 18-vuotiaana uransa ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun. Kärjessä pelasi saman ikäinen Eetu Mömmö ja hän sai tukea vain pari päivää nuoremmalta Naatan Skytältä.

”Samanlaisia perhosia oli vatsassa kuin debyyteissä yleensä. Vähän jännitti, mutta kyllä se siitä karisi”, Riikonen sanoi.

Skyttä oli ottelun väriläiskä. Hän pelasi rohkeasti, haastoi ja yritti tunkeutua HJK:n kovan puolustuslinjan läpi. Oli jopa muutaman kerran onnistua pelottomissa yrityksissään.

”Oli tämä hyvä haaste ja huomasi, että tekemistä on vielä. Oli hieno kokemus pelata täällä”, Skyttä sanoi.

Lupaavasta Skytästä on helppo sanoa, että hän pelaa urallaan vielä muuallakin kuin kotoisen liigan nurmilla tai tekoviheriöillä.

HJK:n maalivahti Antonio Reguero venyi ottelun näyttävimpään torjuntaan 48. minuutilla. Asialla oli Skyttä, joka näytti vasemman jalkansa tehon.

”Oli siinä minullakin paikkoja, joista olisi voinut tehdä, mutta tällä kertaa ei uponnut”, Skyttä sanoi. ”Hän otti tosi hyvin. Katsoin, että menee ihan yläkulmaan, mutta jotenkin [Reguero] vaan liimasi.”

Ilveksen kolme ylintä pelaajaa olivat Ala-Myllymäki, Mömmö ja Skyttä. Heistä Ala-Myllymäki oli kuin kaiken kokenut veteraani kuuden liigakauden kokemuksellaan.

Eikä Ala-Myllymäkikään ole kuin 23, ja siten koko kolmikon keski-ikä alle 20 vuotta ja vastassa oli sentään suurin mestarisuosikki HJK.

Maalivahti Riikonen sai torjuntavastuun, kokenut Mika Hilander, 36, on loukkaantuneena. Perinteiseen pallohelteeseen Riikonen ei joutunut, sellaiseen painostukseen Klubi ei ollut valmis, mutta hyvin hän torjui.

Jos jotain hakisi Riikosen pelaamisesta, olisivat avaukset voineet lähteä nopeammin, mutta kaikki tulee aikanaan.

Pari kertaa Riikonen joutui peittämään Roope Riskin laukaisupaikat ja hyvin hän heitti kroppaansa pallon tielle.

Varsinaisen paraatitorjunnan Riikonen esitti, kun Atomu Takana oli nokikkain hänen kanssaan. Niin vain Riikonen torjui japanilaisen laukauksen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu