Ferrarin puheenjohtaja myönsi tosiasiat: ”Emme ole kilpailukykyisiä suunnitteluvirheiden vuoksi” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Ferrarin puheenjohtaja myönsi tosiasiat: ”Emme ole kilpailukykyisiä suunnitteluvirheiden vuoksi”

John Elkann vakuuttaa tallin palaavan voittojen tielle vuonna 2022.

Ferrarin kilpailukykyongelmat myöntävä puheenjohtaja John Elkann (vas.) vakuuttaa luottavansa vierellään seisovaan tallipäällikkö Mattia Binottoon. Kuvassa kaksikko Azerbaidžanin gp:ssä 2019.

Julkaistu: 28.7. 18:35

Harvoin haastatteluja antava Ferrarin puheenjohtaja John Elkann myönsi tiistaina julkaistussa La Gazzetta dello Sport -lehden haastattelussa, ettei Ferrarin kilpailukyky tällä hetkellä riitä formula ykkösissä.

”Emme ole tänä vuonna kilpailukykyisiä auton monien suunnitteluvirheiden vuoksi”, Elkann sanoi italialaislehdelle uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Monet rakenteelliset heikkoudet ovat vaivanneet meitä pitkään, etenkin aerodynamiikassa. Olemme myös menettäneet moottorin tehoa. Totuus on, että automme ei ole kilpailukykyinen. Se on nähty radalla, ja se tullaan näkemään uudestaan.”

Ferrarin kuskeista Charles Leclerc on kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä ja Sebastian Vettel kymmenentenä.

Edes 18 pistettä keränneen Leclercin ja yhdeksässä pisteessä olevan Vettelin yhteenlaskettu pistemäärä 27 ei riittäisi tällä hetkellä MM-sarjan kärkikolmikkoon, jossa ovat Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas sekä Red Bullin Max Verstappen.

Valmistajien MM-sarjassa Ferrari on viidentenä.

”Luomme perustaa kilpailukyvylle ja alamme voittaa uudestaan, kun autojen tekniset säännöt muuttuvat vuonna 2022”, Elkann vakuutti ja lisäsi luottavansa täysin tallipäällikkö Mattia Binottoon.

Ensi kaudella Ferrarin ohjaamossa nähdään Leclerc ja Carlos Sainz junior, joka ajaa nykyisin McLarenilla.

”Uusi auto syntyy heidän mukanaan”, Elkann sanoi ja kertoi puoltaneensa sitä, ettei talli tarjonnut Vettelille jatkosopimusta.

Formula ykkösten MM-sarja jatkuu kahtena seuraavana viikonloppuna Silverstonessa. Perinteisellä moottoriradalla ajetaan elokuun 2. päivänä Britannian gp ja elokuun 9. päivänä 70. juhlavuoden gp:ksi nimetty kisa.

Formula 1|Ferrari-pomo luottaa tallinsa ihmisiin: ”Potkut eivät saa autoa kulkemaan kovempaa”

Formula 1|Sebastian Vettel vaatii parempaa organisointia polvistumisille

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu