Tulokastähti Remu Raitanen laittoi rallin päälle, Susijengi nöyryytti Viroa: ”Pallo ilmaan vaan, kun on paikka” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koripallomaaottelu

Tulokastähti Remu Raitanen laittoi rallin päälle, Susijengi nöyryytti Viroa: ”Pallo ilmaan vaan, kun on paikka”

Raitanen onnistui kaukoheitoissaan uran ensimmäisessä A-maaaottelussa.

Remu Raitanen heitti uransa ensimmäisessä A-maaottelussa mukavat 15 pistettä Viroa vastaan.

Julkaistu: 29.7. 21:03, Päivitetty 29.7. 21:50

Koripallomaajoukkueen tulokastähti Remu Raitanen näytti kaukoheittotaitoaan, kun Susijengi nöyryytti Viron Tapiolan liikuntahallissa 97-76

Raitanen nakutti illan korkeimman pistemäärän, 15, neljän kolmen pisteen heiton vauhdittamana. Hieno tulo maajoukkueeseen 23-vuotiaalta pelaajalta.

”Tietenkin hyvä fiilis. Vähän jänskätti ennen peliä, mutta hyvin se meni”, Raitanen sanoi.

Viron joukkue joutui kyljelleen jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, kun erinomaisesti heittänyt Suomi karkasi lukemiin 33-16. Samalla otteluun liittynyt jännitys siirrettiin ylähyllylle.

Muutaman kerran Raitanen piti vähän heittoaan piilossa, mutta tykitys löytyi ottelun edetessä. Helposti lähtevät kolmen pisteen heitot osuivat, ja päätti hän yhden nopeankin hyökkäyksen.

”Juttelin isän kanssa ennen peliä ja hän sanoi, että pallo ilmaan vaan, kun on paikka. Tein niin”, Raitanen sanoi. Hän upotti viidestä kolmen pisteen heitostaan neljä.

Pitää mennä vuoteen 2008, kun edellisen kerran tulokas on tehnyt A-maajoukkueessa vähintään 15 pistettä. Takamies Mikko Koivisto heitti Liettuaa vastaan 18 pistettä uransa ensimmäisessä miesten maaottelussa.

”Oli se tärkeää näyttää, että pystyin pelaamaan miesten pelejä”, Raitanen sanoi. Hänellä oli takanaan neljä vuotta USA:n yliopistokoripalloa San Franciscossa.

Kahdesta muusta tulokkaasta Daniel Dolenc käytti 205-senttistä varttaan puolustuksessa ja levypalloissa. Tuukka Jaakkola haki tuntumaa, mutta pysyi pelissä mukana.

Tampereen Pyrinnön Shawn Hopkins, 25, kuului kuudella A-maaottelullaan lähes kokeneeseen kaartiin, ja sen huomasi kentällä. Hän paineli palloa koriin läheltä ja kaukaa.

Laitapelaaja Elias Valtonen sanoi tähtäävänsä maajoukkuepaikan vakiinnuttamiseen ja hyvältä näyttää. Valtonen hankki tilanteita fyysisyydellä. Yksi illan komeimmista torjunnoista merkittiin hänelle.

Suomi otti komean voiton, mutta päävalmentaja Henrik Dettmann katsoi jo eteenpäin. Suomi kohtaa Viron uudelleen Lohjan Kisakalliossa torstaina.

”Tälläisella ikärakenteella on haaste pelata kaksi hyvää peliä peräkkäin”, Dettmann sanoi.

Suomalaisen Jukka Toijalan valmentaman Viron voittaminen sopi hyvin uusia kasvojaan esittelevälle Susijengille. Viro voitti kotiturnauksessaan Liettuan ja Latvian viime viikonloppuna. Kovia voittoja, mutta Tapiolassa niillä ei ollut enää arvoa.

Virolla oli sentään yhdeksän pelaajaa mukana joukkueesta, joka voitti Latvian viime sunnuntaina. Varamiesporukasta ei siis ollut kysymys.

”Tässä näkee Suomen järjestelmän vahvuuden. Nämä pelaajat ovat olleet 6–7 kesää yhdessä ja me vain neljä viikkoa. Suomalaiset veivät kaikki tahtopallot”, Toijala sanoi.

Koripallo|Remu Raitanen hankki yliopistosta huippupaperit ja nautti San Franciscon ilmapiiristä: ”Jos joku kirmasi alasti kadulla, kukaan ei hämmästynyt”

Koripallo|Koripallolahjakkuus Elias Valtonen sai erikoisella tavalla haltuunsa harvinaisen ennätyksen Korisliigassa

Kolumni|Onko HBA-Märskyn rooli tuottaa pelaajia maajoukkueeseen, tulevia NBA-tähtiä tai kenties tarjota uusia elämyksiä koripallon kautta?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu