Ruotsin maajoukkuekapteenin koko perhe sai kummallisia oireita keväällä, epäilys varmistui vasta kun koronavirustesti oli mahdollista tehdä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Ruotsin maajoukkuekapteenin koko perhe sai kummallisia oireita keväällä, epäilys varmistui vasta kun koronavirustesti oli mahdollista tehdä

Ruotsin yleisurheilujoukkueen kapteeni Karin Torneklintin koronavirustestistä löytyi vasta-aineita.

Vasta-ainetesti otetaan sormenpään verinäytteestä. Kuvassa Mehiläisen drive-in testiasema Suomessa.

Julkaistu: 30.7. 16:30

Suomessa pohditaan kuumeisesti, onko Ruotsi -ottelua mahdollista järjestää tänä vuonna. Ruotsin maajoukkueessa on ainakin yksi henkilö, joka voisi huoletta tulla.

Nimittäin maajoukkueen kapteeni Karin Torneklint.

”Kyllä, minulla on ollut korona. Olen testannut itseni ja minulla on vasta-aineita”, Torneklint kertoo Aftonbladetin haastattelussa.

Torneklint sairastui tautiin keväällä, maaliskuun ensimmäisessä vakavassa aallossa. Koko perhe oli kipeänä ja sai erilaisia kummallisia oireita. Varsinkin Torneklintin mies oli hyvin sairas kahden viikon ajan.

”Mieheni työskentelee opettajana Borlängessä, yhdellä pahimmista virusalueista Taalainmaalla. Joten niin saimme tartunnan.”

Tauti tuli ja meni ja vain epäilys jäi. Lopulta asiaan saatiin varmuus, kun koronavirustestit tulivat kaikkien saataville.

”Epäilin koronavirusta, mutta en tiennyt, koska testiä ei ollut mahdollista tehdä. Nyt olemme testanneet itseämme ja koko perheellä oli vasta-aineita”, Torneklint kertoo.

Yleisurheilu|Ruotsalaiskolmikon on läpäistävä koronavirustestit päästäkseen Kuortaneelle kisaamaan, mutta karanteenia ei vaadita

Yleisurheilu|Tyhjä rata välissä ennen ruotsalaisia, karanteenit ja visiirit – Ruotsi-ottelun järjestäminen nykyisillä suosituksilla olisi erittäin hankalaa, mutta toivoa elätellään yhä

Yleisurheilu|Ruotsi-ottelun järjestäjät vetosivat jo kirjeellä ministereihin: ”Tuskinpa pääministeri Sanna Mariniakaan voi ohittaa”

Ruotsi-ottelu|DN: Ruotsin yleisurheiluliitto vaatii maansa hallitusta vetoamaan suomalaisiin poliitikkoihin perinteikkään maaottelun turvaamiseksi

Koronavirus|Yleisurheilun Ruotsi-ottelu voi jäädä järjestämättä ensimmäistä kertaa sitten sotavuosien: ”Sävelet ovat kaikkea muuta kuin selvät”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu