Näillä ottelupareilla aloitetaan NHL:n pudotuspelikesä: Herkkupalana Sebastian Ahon ja Kaapo Kakon kohtaaminen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|NHL-kausi jatkuu

Näillä ottelupareilla aloitetaan NHL:n pudotuspelikesä: Herkkupalana Sebastian Ahon ja Kaapo Kakon kohtaaminen

Nashvillessä on mielenkiintoinen suomalaisvahtien kamppailu. Entä pystyykö Carolina murtamaan runkosarjamyytin ja miten onnistuu Patrik Laine? Paljon kysymyksiä, kun NHL-kausi huipentuu erikoisilla pudotuspeleillä.

Sebastian Aho on Carolinan ykköshyökkääjä ja mahdollinen jatkopaikan tae.

Julkaistu: 31.7. 2:00, Päivitetty 31.7. 7:12

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelivaiheen ensimmäisen osaan lähtee 33 suomalaista jahtaamaan Stanley Cupin voittoa. Kun varsinaiset play offs -pelit käynnistyvät, tulee kymmenen pelaajaa lisää, ja osan pelaajista kausi päättyy.

NHL:n jatko-otteluihin otettiin mukaan 24 joukkuetta runkosarjassa saatujen pisteprosenttien mukaan. Sarjataulukko laskettiin uusiksi, kun joukkueet olivat pelanneet eri määrän otteluita.

Itäisestä konferenssista suoraan jatkoon selviytyivät Boston Bruins runkosarjan ykkösenä, Tamba Bay, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers.

Läntisestä konferenssista etenivät kakkosvaiheeseen hallitseva mestari St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegan Golden Knights ja Dallas Stars.

Idässä ja lännessä neljä parasta pelaavat sijoitusottelut kaikki vastaan kaikki -periaatteella. Sijoitusotteluilla ratkaistaan järjestys tuleviin pudotuspeleihin.

HS käy läpi pudotuspelien esikierroksen otteluparit. Jatkopaikkaan vaaditaan poikkeuksellisesti kolme voittoa eli pelataan paras viidestä -systeemillä.

Esikierroksen voittajat etenevät jatkoon ja pelaavat oman konferenssin sisällä ns. normaalit pudotuspelit, jolloin jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Vastaavasti esikierroksella hävinneet pääsevät tavoittelemaan NHL:n ykkösvarausta, joka jäi auki, kun varausvuorot jaettiin aikaisemmin kesällä.

Itäinen konferenssi

Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens

Asetelma on selkeä. Pittsburgh on vahva suosikki nuorta Montrealia vastaan. Penguinsin kapteeni Sidney Crosby joutui jättämään kuudesta harjoituksesta viisi väliin loukkaantumisen takia, mutta ehti ajoissa pelikuntoon. Montreal keräsi runkosarjassa vähiten voittoja jatkoon päässeistä joukkueista.

Keskushyökkääjä Joel Armia pelaa Montrealissa yli- ja alivoimaa.

Suomalaiset: Pittsburgh: mv Emil Larmi, p Juuso Riikola. Montreal: kh Joel Armia, h Artturi Lehkonen, kh Jesperi Kotkaniemi.

Carolina Hurricanes–New York Rangers

Kertoiko runkosarja kaiken oleellisen joukkueiden tasoerosta? NY Rangers voitti jokaisen neljästä kohtaamisesta. Carolina on toivoisi saavansa takaisin ylivoimapuolustaja Dougie Hamiltonin, jonka jalka katkesi runkosarjassa. Huippukunnossa Hamilton ei ole, mutta voisi auttaa Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväistä. Mielenkiintoista nähdä Kaapo Kakko taas muutaman kuukauden kypsempänä pelaajana.

Koronaviruksen riskiryhmään kuuluva Kaapo Kakko päätti lähteä mukaan pudotuspeleihin ja voi olla taas vähän valmiimpi pelaaja kuin reilut neljä kuukautta sitten.

Suomalaiset: Carolina: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, p Sami Vatanen. NY Rangers: Kaapo Kakko.

New York Islanders–Florida Panthers

Floridalla on edessään vaikeat ajat, jos maalivahti Sergei Bobrovski jatkaa haparointiaan. Myös suomalaissentteri Aleksander Barkov saisi nousta vahvasti esille. Taitoa ja osaamista riittää. NY Islanders vei niukasti kaikki kauden kolme kohtaamista.

Aleksander Barkovilla jäivät runkosarjan huipputehot vähän hihaan. Nyt olisi sopiva hetki korjausliikkeelle.

Suomalaiset: NY Islanders: h Leo Komarov, h Otto Koivula, mv Christopher Gibson. Florida: kh Aleksander Barkov, kh Erik Haula, h Eetu Luostarinen, h Aleksi Saarela.

Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets

Toronto pelaa kotihallissaan Scotiabank-areenalla, mutta ei saa tyhjässä hallissa yleisönsä tukea. Columbus sai alakertansa tiiviiksi, kun Seth Jones on kuntoutunut. Hän ja Zach Werenski ovat yksi sarjan parhaista pakkipareista. Kohtasivat kahdesti runkosarjassa ja molemmat voittivat. Yhtä tasaista nytkin.

Toronton vauhtikone Kasperi Kapanen pääsee pelaamaan kotihallissaan.

Suomalaiset: Toronto: h Kasperi Kapanen, mv Kasimir Kaskisuo. Columbus: p Markus Nutivaara, mv Joonas Korpisalo.

Läntinen konferenssi:

Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks

Chicagon kausi oli menossa täysin kuralle, kunnes alkoi pieni loppukiri ja koronavirustauko hoiti loput. Oilers pelaa kotihallissaan, mutta voi hävitä silti. Chicago vei pisteet runkosarjakohtaamisissa. Suomalaisten panokset jäävät ottelussa puolustaja Olli Määtän varaan. Voi olla liikaa toivottu, että kultamaalivahti Kevin Lankinen saisi ensimmäiset NHL-pelinsä.

Puolustaja Olli Määttä pelasi reilut 15 minuuttia Chicagon voitokkaassa harjoituspelissä.

Suomalaiset: Edmonton: mv Mikko Koskinen. Chicago: p Olli Määttä, mv Kevin Lankinen.

Nashville Predators–Arizona Coyotes

Nashvillessä pohditaan, kumpi suomalaisvahdeista, kokenut Pekka Rinne vai haastaja Juuse Saros, pelaa ykkösenä. Vaaka alkaa kallistua Saroksen puolelle. Nashvillen runkosarja oli epätasainen, mutta joukkueen laatu riittäisi, vaikka Stanley Cupin voittamiseen. Runkosarjavoitot menivät tasan 1–1.

Juuse Saros (vas.) voi olla Pekka Rinteen sijaan Nashvillen valinta ykkösvahdiksi kauden huipennuksessa.

Suomalaiset: Nashville: h Mikael Granlund, h Eeli Tolvanen, mv Pekka Rinne, mv Juuse Saros. Arizona: mv Antti Raanta.

Vancouver Canucks–Minnesota Wild

Minnesotan kippari Mikko Koivu aloittaa pudotuspelikesän toiseksi vanhimpana suomalaisena. Nashvillen Rinne on vajaan vuoden vanhempi. Minnesota oli niin sanotussa täyskiidossa, kun sarja keskeytyi maaliskuussa. Viimeisestä 18 ottelustaan joukkue voitti 12 ja sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala hakkasi huimat 26 pistettä (14+12). Wild vei runkosarjakohtaamiset 2–1.

Minnesotan kapteeni Mikko Koivu on suomalaisten kokenein kenttäpelaaja.

Suomalaiset: Vancouver: p Olli Juolevi. Minnesota: kh Mikko Koivu, mv Kaapo Kähkönen.

Calgary Flames–Winnipeg Jets

Vastakkain on pari, joka pelasi vain yhden ottelun toisiaan vastaan viime kaudella. Sen Jets vei jatkoajalla. Patrik Laine tuo mielenkiintoisen suomalaislisän. Kesällä Laine nähtiin vähän väliä golfmailan varressa, mutta nyt pitäisi saada kiekkomaila heilumaan oikeaan suuntaan. Jos maalivahti Connor Hellebuyck onnistuu, Jets möyrii eteenpäin.

Patrik Laine on Winnipegin parhaita ratkaisijoita, ja nyt olisi maaleille kysyntää.

Suomalaiset: Calgary: p Juuso Välimäki. Winnipeg: k Patrik Laine, p Sami Niku.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu