Daniel Ståhlin suomen kielen taito sulatti epäluuloiset tullimiehet: kolme ruotsalaista saapui kisaamaan Suomeen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Daniel Ståhlin suomen kielen taito sulatti epäluuloiset tullimiehet: kolme ruotsalaista saapui kisaamaan Suomeen

Ruotsalaisten kisaamisen mahdollistaa Kuortane Gamesissa se, että heille on hankittu työluvat.

Daniel Ståhl kuvattuna 3. syyskuuta 2017.

Julkaistu: 1.8. 9:16

”Ruotsalaiset yleisurheilutähdet Daniel Ståhl, Kim Amb ja Simon Pettersson ovat saapuneet Suomeen. Maahan, mihin ruotsalaiset eivät ole tervetulleita.”

Näin kirjoittaa Aftonbladet kahden kiekonheittäjän ja keihäänheittäjän (Amb) saapumisesta perjantaina lentokoneella Vaasaan, josta matka jatkui kohti Kuortaneen lauantaisia yleisurheilukisoja.

”Kyllä, he olivat hieman epäluuloisia, kun saavuimme, mutta puhuin suomea tulliviranomaisille ja se toimi”, Ståhl, jonka äiti on kotoisin Turusta, kertoo Aftonbladetille.

Ruotsalaisten kisaamisen mahdollistaa Kuortane Gamesissa se, että heille on hankittu työluvat. Työperäinen matkustaminen on sallittua, mutta siinäkin tapauksessa suositellaan 14 vuorokauden karanteenia. Lisäksi urheilijat ovat käyneet koronavirustestissä ja saaneet negatiivisen tuloksen.

Yle kertoo, että ruotsalaiset siirrettiin lentokentältä minibusseihin ja kasvomaskit olivat kokoajan käytössä. Täydelliseen karanteeniin ei kuitenkaan ole mahdollisuutta.

Pettersson kertoi, että ruotsalaiset kiekonheittäjät ovat nyt ensimmäistä kertaa tänä kesänä kilpailemassa ulkomailla.

”Tuntui hiukan epätavalliselta matkustaa.”

Kiekonheiton maailmantilaston ykkönen (70,25) Ståhl ei ole kilpaillut lähes kolmeen viikkoon. Hän on harjoitellut tekniikkaansa kuntoon.

”Tekniikka alkaa olla ok ja on kiva taas kilpailla ja erityisesti Suomessa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu