”Jes piäsöö laavantaina ehkä näkemään ihkaoikeen hipsterin jossain” – Veikkausliigan kärkiottelun alla Stadi–Savo-sutkauttelu käy kuumana - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kommentti

”Jes piäsöö laavantaina ehkä näkemään ihkaoikeen hipsterin jossain” – Veikkausliigan kärkiottelun alla Stadi–Savo-sutkauttelu käy kuumana

Stadin Derbyjen alla kommentointi on aina ollut kiivasta, mutta nyt kärkiottelusta ainakin ennakkotunnelmien perusteella on tulossa kauden isoin ottelu tähän mennessä, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Tim Väyrynen juhli HJK:n maalia Ilves-ottelussa viime viikon lauantaina.

Julkaistu: 1.8. 12:11, Päivitetty 1.8. 12:28

”Lentävässä Kalakukossa ollaan! Voe helevettiläene, porukka korkkailoo omiaan eikä ees Pieksämäellä olla.”

Kommentti on poimittu Futisforum2:n kommenttiketjusta, jossa keskustelu käy poikkeuksellisen vilkkaana liittyen tänään lauantaina pelattavaan Veikkausliigan HJK–KuPS-otteluun.

Erityisen paljon kommenteissa arvostellaan tai velmuillaan vastustajan pelaajia ja vastustajan paikkakuntaa. Tähän tyyliin: ”Jes piäsöö laavantaina ehkä näkemään ihkaoikeen hipsterin jossain.” Jotkut kommentit ovat myös erittäin alatyylisiä.

KuPSin viime kauden mestaruutta nimitellään ”vahinkomestaruudeksi” ja ”HJK:n koko 2010-luvun menestys tuli alennusmyynnistä, kun edellisen vuosikymmenen klubin kestoalistajat ajautuivat sivuraiteille erinäisistä syistä johtuen”.

Pelaajista todetaan muun muassa näin: ”Näiden Lupin maitojunamiesten ura tuskin kestää enää edes viittä vuotta.”

Tähän vastasi Klubin kannattaja: ”Petteri Pennanen. Puoli vuotta jossain auringonottosarjassa ja sieltä äkkiä takaisin Kuopioon. Ikää 29 vuotta, syyskuussa 30 vuotta.”

Myös muualla on herätelty hämmennystä. KuPSin pelaajat saapuivat jo perjantaina Helsinkiin: viime yönä joukkueen majapaikkana oleva hotelli tyhjennettiin aiheettoman palohälytyksen takia. Tulkinta: ”Näinkö epätoivoinen Klubi on?”

Stadin Derbyjen alla kommentointi on aina ollut kiivasta, mutta nyt kärkiottelusta ainakin ennakkotunnelmien perusteella on tulossa kauden isoin ottelu tähän mennessä.

KuPS on puolustava mestari ja johtaa sarjaa. HJK on kolmantena kahden pisteen päässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Koska koronarajoitukset ovat yhä voimassa, otteluun otetaan vain noin 2 500 katsojaa.

HJK–KuPS lauantaina kello 17. Ruutu+ ja Jim näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.

Jalkapallo|Nuorekas Ilves taisteli urhoollisesti, Tim Väyrynen ja Ferhan Hasani veivät maaleillaan HJK:n liigakärkeen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu