Arsenalin tähtihyökkääjä Alexandre Lacazette muistelee viime keväistä lentomatkaansa: ”Kukaan ei puhunut – se oli ehkä elämäni kamalin lento” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Arsenalin tähtihyökkääjä Alexandre Lacazette muistelee viime keväistä lentomatkaansa: ”Kukaan ei puhunut – se oli ehkä elämäni kamalin lento”

Arsenal ja Chelsea kohtaavat tänään Engannin cupin loppuottelussa.

Alexandre Lacazette kuvattuna 15. kesäkuuta 2020.

Julkaistu: 1.8. 16:16

Arsenalin hyökkääjälle Alexandre Lacazettelle on jäänyt erityisesti mieleen viime vuoden toukokuun lopun paluulento Azerbaidžanin Bakusta Britannian Lontooseen. Joukkue palasi kotiin Europpa-liigan loppuottelusta, jossa Chelsea oli selkeästi parempi maalein 4–1.

Tappio tiesi myös sitä, että Arsenalilta jäi tuolloin jälleen Mestarien liigan paikka saamatta.

”Kukaan ei puhunut. Se oli pitkä lento. Todella hiljaista. Se oli ehkä kamalin lento, jossa olen ollut. Toivottavasti kukaan, joka tuolloin pelasi, ei unohda sitä loppuottelua”, Lacazette sanoo Telegraphille.

Tappio tiesi sitä, että Arsenal pelasi kuluneella kaudella Eurooppa-liigassa. Sen sijaan Chelsealla oli jo paikka Mestarien liigaan, joten joukkue pelasi ilman suurempia paineita.

Tänään lauantaina tilanne on hyvin samanlainen: joukkueet kohtaavat Englannin cupin loppuottelussa. Chelsea pelaa vain pokaalista saatuaan Valioliigan kautta jo kiinnityksen Mestarien liigaan, mutta tällä kertaa Arsenal hakee Eurooppa-liigan paikkaa: jos tappio tulee, pohjoislontoolaiset pelaavat ensi kaudella vain kansallisia turnauksia. Arsenal jäi Valioliigassa kahdeksanneksi.

”Mielestäni tämä oli heidän [Chelsea] vahvuutensa Bakussa. Meidän pitää nyt pelata vain omaa peliämme 90 minuuttia tai enemmän ja ajatella vain ottelua eikä asettaa itsellemme paineita. Useimmat pelaajat ovat innostuneita, koska voimme pelastaa kautemme pokaalilla”, Lacazette toteaa.

Englannin cupin loppuottelu Arsenal–Chelsea tänään lauantaina kello 19.30. V Sport Jalkapallo ja Viaplay näyttävät ottelun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu