Mercedekset ylivoimaisia aika-ajossa, Valtteri Bottas hävisi Lewis Hamiltonille viime hetkillä – ”Tämä oli pettymys, mutta täytyy tutkia asiaa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Formula 1

Mercedekset ylivoimaisia aika-ajossa, Valtteri Bottas hävisi Lewis Hamiltonille viime hetkillä – ”Tämä oli pettymys, mutta täytyy tutkia asiaa”

Silverstonen F1-osakilpailu ajetaan sunnuntaina kello 16.10 alkaen.

Valtteri Bottas ajoi vahvasti aika-ajossa.

Julkaistu: 1.8. 16:28, Päivitetty 1.8. 19:29

Formula ykkösten aika-ajo Silverstonessa sujui lauantaina Mercedes-tallin ylivoimaisessa hallinnassa. Paalupaikan otti MM-sarjaa johtava Lewis Hamilton.

Suomen Valtteri Bottas jäi Hamiltonille 0,3 sekuntia ja otti kakkosruudun.

Bottas oli ollut nopein aika-ajojen ensimmäisessä ja toisessa osiossa. Lisäksi Bottas hallitsi lauantain harjoituksia.

”Odotin, että myös kolmas osio olisi ollut hyvä. Tuntui, että auton peräpää luisti enemmän kuin olisin toivonut”, hän sanoi heti kisan jälkeen televisiohaastattelussa.

”Lewis teki todella hyvää työtä. Tämä oli pettymys, mutta täytyy tutkia asiaa.”

Kolmosruudun otti Redbullin Max Verstappen. Neljänneksi sijoittui Ferrarin Charles Leclerc.

Mercedes oli aika-ajossa ylivoimainen, joten sunnuntain kisasta povataan kahden kauppaa.

”Ero meidän ja muiden välillä on aika iso. Valtteri on painostanut minua äärimmilleni”, Hamilton sanoi televisiohaastattelussa.

Kun Bottakselta kysyttiin, onko hänellä vielä mahdollisuuksia voittoon, suomalainen kehui omia esityksiään pitkissä vedoissa perjantain harjoituksissa.

Viime vuonna Bottas otti paalupaikan Silverstonessa todella niukalla kuuden tuhannesosasekunnin perusteella. Varsinaisen kisan voitti tuolloin kuitenkin Hamilton.

”Viimeksi Lewis voitti minut toiselta sijalta erilaisella taktiikalla, joten kaikki on mahdollista. Kaikki on edelleen auki”, Bottas sanoi.

Hamilton on ottanut paalupaikan kaikissa F1-osakilpailuissa tähän mennessä lukuun ottamatta kauden ensimmäistä kisaa Itävallassa.

”Kuten yleensä, huominen on se, jolla on merkitystä”, Bottas sanoi lehdistötilaisuudessa ja naurahti samalla.

Tallikaverit Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton puivat aika-ajoa lehdistötilaisuudessa.

Silverstonen aika-ajo ei tuonut parannusta Alfa Romeon suomalaiskuskille Kimi Räikköselle. Räikkönen oli lauantaina 18:s eli hän jäi jälleen aika-ajon ensimmäiseen osioon.

Myös Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi jäi ensimmäiseen osioon.

Räikkönen jäi nyt viidennen kerran peräkkäin aika-ajon ensimmäiseen osioon. Näin ei ole käynyt koskaan aikaisemmin suomalaisen F1-uralla.

”Ehkä auto on toiminut vähän paremmin viikonloppuna. Mutta hitaita ollaan vieläkin”, Räikkönen totesi C Moren haastattelussa.

Aika-ajon toisella osiolla Hamilton teki harvinaisen tempun, kun hän pyörähti ensimmäisellä yrityksellään. Virheen jälkeen aika-ajo jouduttiin keskeyttämään hetkeksi, jotta rata saatiin siivottua sorasta.

”Se oli ensimmäinen pyörähdykseni pitkään aikaan”, Hamilton sanoi.

”Aika-ajoissa on pitkälti kyse itsevarmuuden rakentamisesta. Syvien hengitysten jälkeen pystyin kokoamaan itseni.”

Perinteisesti Silverstonen osakilpailu on Hamiltonille erityinen kotiyleisön kannustuksen vuoksi. Koronavirusrajoitusten vuoksi yleisö kuitenkin puuttui, mitä britti hieman harmitteli kisan jälkeen.

Hamilton johtaa MM-sarjaa. Eroa toisena tulevaan Bottakseen on viisi pistettä.

F1-sarjan Silverstonen osakilpailu sunnuntaina kello 16.10. C More näyttää kisan.

Kimi Räikkösen aika-ajo epäonnistui jälleen.

Formula 1|Kimi Räikköseltä tiukkaa palautetta omalle tallilleen: ”Typeryyttä” – Valtteri Bottas oli lauantain harjoitusten nopein

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu