Veikkausliigan dramaattinen kärkiottelu päättyi pistejakoon, kun HJK:n maali hylättiin lisäajalla: ”En oikein nähnyt sitä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Veikkausliigan dramaattinen kärkiottelu päättyi pistejakoon, kun HJK:n maali hylättiin lisäajalla: ”En oikein nähnyt sitä”

HJK:n tuore hankinta Valtteri Moren ei vielä pelannut.

HJK:n Miro Tenho (15) ja Tim Väyrynen (19) olivat ottelun lisäajalla survomassa palloa KuPS-maaliin. Lopulta Daniel O’Shaughnessy osui tolppien väliin, mutta 3–2-voiton sijaan HJK joutui pettymään avustavan erotuomarin liputuksen myötä.

Julkaistu: 1.8. 18:56, Päivitetty 1.8. 22:12

HJK–KuPS 2–2

Veikkausliigan lauantain herkkupalana pelattu Helsingin Jalkapalloklubin ja Kuopion Palloseuran välinen kärkikamppailu ei olisi voinut saada dramaattisempaa huipennusta.

Kulmapotkun jälkitilanteesta lisäajalla pallon maaliin survonut HJK:n Daniel O’Shaughnessy näytti jo nousevan ottelun ratkaisijaksi, mutta villit juhlat keskeytyivät avustavan erotuomarin liputukseen.

3–2-voitto oli hetkessä sulanut 2–2-tasapeliksi.

”En osaa sanoa mitään maalista”, maalia videolta pukukopissa kelannut HJK:n valmentaja Toni Koskela sanoi.

”En oikein nähnyt sitä. Jäin etutolpalle, pääsin puskemaan maalille ja katsoin, että Otso Virtanen makasi maassa ja meillä oli neljä-viisi äijää potkimassa palloa sisään. Luulin ensin, että se oli maali, mutta se olikin ilmeisesti paitsio”, Roope Riski lisäsi.

HJK esiintyi kärkikamppailussa ilman tuoretta hankintaansa Valtteri Morenia. 29-vuotias Moren palasi seuraan viiden Belgian pääsarjassa pelaamansa vuoden jälkeen.

Milloin alakerran vahvistus nähdään taas tositoimissa?

”Varmaan viikon-parin sisällä. Olen vasta viikon treenannut jengin mukana, joten varmaan vielä hetki menee”, Moren vastasi.

Klubipääty toivotti paluumuuttajan ennen ottelua takaisin Tervetuloa kotiin, Valtteri Moren -tifolla.

”Se oli tietysti kiva teko, ja on kiva olla kotona muutenkin. Viisi vuotta on pitkä aika olla muualla”, Moren sanoi.

Kauden kolmannen HJK-pelinsä nähnyt Moren sai seurata Töölön Bolt-areenalla laadukasta liigaviihdettä, jossa HJK nousi kahdesti KuPSin rinnalle.

”Mielestäni olimme selkeästi parempia. Ensimmäinen [KuPSin maali] oli täysin tyhjästä ja toinenkin vähän niin kuin tyhjästä”, valmentaja Koskela sanoi Ilmari Niskasen osumiin viitaten.

Valtteri Moren palasi Suomeen ja HJK:hon Belgiasta.

Niskasen maaleista ensimmäinen syntyi, kun rangaistusalueen laidalta lähtenyt keskitys muuttui maailmanluokan ylänurkkalaukaukseksi leijailtuaan niin pelaajien kuin HJK-vahti Antonio Regueron käsien yli.

Toinen osuma upposi rangaistusalueen rajalta vasempaan alanurkkaan ja nosti tehohyökkääjän tämän kauden maalisaldon jo kuuteen.

HJK:n tasoitusmaalit syntyivät Roope Riskin (1–1) ja Tim Väyrysen (2–2) jalasta.

”Pallo nousi vaparin jälkeen muurista ylös ja katsoin, että nyt voisi olla paikka, jossa veskari ei ole niin hereillä. Pääsin siihen ensimmäisenä ja yritin saada maalia kohti. Tiesin, että se menee joko suoraan sisään tai joku pääsee ripareille”, Riski kertasi.

”Meillä oli aika monta muutakin paikkaa. Kaiken kaikkiaan esityksemme oli hyvä”, Koskela sanoi ja katsoi joukkueensa menettäneen kaksi pistettä.

HJK:n Roope Riski (vas.) Tim Väyrynen tekivät lauantaina maalin KuPSin Otso Virtasen selän taakse. Virtasen apuna vieraiden maalia puolusti Juho Pirttijoki.

Samoilla linjoilla oli maalintekijä Riskikin. Paluumuuttaja Moren sanoi olevansa varma HJK:n tekevän jatkossa hyvää tulosta, kunhan joukkue pystyy hieman parantamaan peliään.

Moren edusti Belgiassa koko ajan samaa seuraa. Puolen vuosikymmenen mittaiseen jaksoon Waasland-Beverenissä mahtuu niin vaikeita loukkaantumisia kuin joukkueen kapteeniksi nouseminenkin.

”Se oli aika vaihtelevaa – hyviä kokemuksia ja vähän heikompia hetkiä, mutta monenlaista tuli koettua. Oli kiva asua siellä, ja hyviä muistoja on paljon.”

Moren kertoi paluupäätöksen olleen monen tekijän summa.

”Meille on tulossa perheenlisäystä parin kuukauden sisällä, ja Euroopan tilanne on vähän sekava. Olin kahden vaiheilla kun sopimus loppui ja oli aikaa funtsia, mikä on tärkeää, mitä haluaisi tehdä ja mikä olisi paras vaihtoehto”, esikoislastaan odottava Moren sanoi.

HJK:n valmentaja Toni Koskela kertoi joukkueensa olleen kärkikamppailun parempi osapuoli.

Diabetesta sairastava puolustuksen tukipilari ei koe olevansa koronaviruksen vuoksi riskiryhmässä.

”Diabeetikot ovat samassa nipussa eli olen urheilijana samassa korissa 70–80-vuotiaiden diabeetikoiden kanssa, joilla on ollut se pidempään ja hoitotasapaino on huonompi. Se on ehkä enemmän kiinni siitä, onko diabetes kontrollissa vai ei”, Moren sanoo.

”Totta kai pitää huolehtia pikkuisen enemmän kuin muiden, mutta ei se aina ole itsestä kiinni, saako sen [koronaviruksen] vai ei. On sitä tullut mietittyä, mutta en koe olevani missään hirmu vaarassa.”

HJK:sta on pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan. Seura kertoi lauantaina Joonas Vahteran siirtyvän loppukauden lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan. Vahtera, 24, siirtyi HJK:hon kaudeksi 2019.

HJK ja KuPS kohtaavat seuraavan kerran jo ensi viikon sunnuntaina Kuopiossa. Sitä ennen HJK kohtaa torstaina FC Lahden kotonaan ja KuPS keskiviikkona SJK:n vieraissa.

Roope Riski kertasi maaliaan ottelun jälkeen.

Saku Savolainen ja Ilmari Niskanen tuulettivat kohti kuopiolaisten fanikatsomoa.

HJK:n tuore hankinta Valtteri Moren seurasi HJK–KuPS-ottelua katsomon puolelta.

HJK-valmentaja Toni Koskela ei osannut sanoa mitään lopun hylätystä maalista.

KuPS-kannattajat juhlivat Ilmari Niskasen osumaa.

Toni Koskelan HJK pelasi lauantaina vahvan pelin.

Kommentti|”Jes piäsöö laavantaina ehkä näkemään ihkaoikeen hipsterin jossain” – Veikkausliigan kärkiottelun alla Stadi–Savo-sutkauttelu käy kuumana

Jalkapallo|KuPSin tehohyökkääjä Ilmari Niskanen maalasi itsensä kuukauden pelaajaksi Veikkausliigassa

HJK vahvisti toppari Morenin siirron Belgiaan

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu