Ilveksen nuoret lupaukset antoivat painetta, mutta HIFK kesti: ”Tarkoitus oli juosta muutama ekstramaili ja pudottaa IFK kyydistä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Ilveksen nuoret lupaukset antoivat painetta, mutta HIFK kesti: ”Tarkoitus oli juosta muutama ekstramaili ja pudottaa IFK kyydistä”

Helsingin IFK:n valmentajat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney jatkoivat onnistumisiaan joukkueen luotseina.

Tasapeli oli HIFK:lle tärkeä. Arkistokuva on pelistä 22. hienäkuuta, kun HIFK voitti Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Julkaistu: 1.8. 19:12, Päivitetty 1.8. 20:42

HIFK – Ilves 2–2

HIFK:n valmennusvastuuseen nostettujen Teemu Kankkusen ja Mike Keeneyn kuherruskuukausi jatkuu edelleen.

Helsinkiläisjoukkue on napannut kaksikon alaisuudessa kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Hieno jakso jatkui lauantaina, kun IFK nappasi Ratinasta arvokkaan 2–2-tasapelin.

Parivaljakko korvasi heti alkukaudesta otteensa kadottaneen norjalaisen Tor Thodesenin.

"Olen tyytyväinen tasoitukseen ja sen tuomaan vieraspisteeseen. Ensimmäisellä jaksolla olimme pulassa. Emme päässeet vastahyökkäyksiin Ilveksen pallonmenetyksien jälkeen, koska vastustaja prässäsi niin vahvasti", Kankkunen summasi.

IFK nousi pistetaistoon mukaan toisen jakson alussa Luis Henriquen viimeisteltyä pilkulta. Helsinkiläisvieras sai rangaistuspotkun, kun Janne-Pekka Laine kaatoi Joel Mattssonin.

Ilveksen nuorisokaarti aiheutti HIFK:lle runsaasti harmaita hiuksia varsinkin avausjaksolla.

Mikael Almen, 20, viimeisteli liigauransa ensimmäisen osuman Naatan Skytän antamasta kulmapotkusta. Suurlupaus Skyttä, 18, puski näyttävästi toisen maalin Eero Tammisen nappikeskityksestä.

IFK:n puolustuksen tukipilari Sakari Mattila aloitti kamppailun komealla osumalla. Oikealla jalalla lähtenyt kierreveto painui nätisti Ilveksen takanurkkaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Nuori Ilves-vahti Matias Riikonen yritti venyttää näppinsä väliin, mutta Mika Hilanderin tuuraaja ei ylttänyt palloon syöksystään huolimatta.

Siihen IFK:n avausjakson ilonhetket jäivätkin. Helsinkiläisvieraan puolustuslinja oli helisemässä useaan otteeseen Ilveksen vyöryttäessä hyökkäyksiään vaarallisesti. Kenialaisvahti Arnold Otieno piti lukemat siedettävinä ennen taukoa.

"Toisella jaksolla oli tarkoitus juosta muutama ekstramaili ja pudottaa IFK kyydistä, mutta johtavien pelaajien panos jäi vaatimattomaksi", Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss tuumi.

Ilves on ollut IFK:lle ylittämätön muuri tamperelaisjoukkueen päästyä pääsarjaan 2015. Helsinkiläiset ovat hyökänneet Ilveksen kimppuun yhdeksässä liigaottelussa ja napsineet niistä vain kolme tasapelipistettä.

IFK vierailee Pirkanmaalla uudestaan jo keskiviikkona. Silloin kohteena on Valkeakoski ja legendaarinen Tehtaan kenttä.

Jalkapallo|Alkukauden rämpinyt HIFK vaihtaa valmentajaa vain kolmen kierroksen jälkeen: ”Pitää reagoida, jos on tilanne, että ei kehitytä”

Veikkausliiga|HIFK otti toisen peräkkäisen voittonsa valmentajanvaihdon jälkeen

Jalkapallo|HIFK:n ja SJK:n säälimättömässä kohtaamisessa jaettiin 12 varoitusta ja lopulta yksi ulosajo: ”Ei sieltä ketään pelaajaa kannettu loukkaantuneena ulos”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu