Kuortaneen illassa pingottiin kovaa: Topi Raitanen rikkoi haamurajan, jota yksikään suomalainen ei ole alittanut kahdeksaan vuoteen - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Yleisurheilu

Kuortaneen illassa pingottiin kovaa: Topi Raitanen rikkoi haamurajan, jota yksikään suomalainen ei ole alittanut kahdeksaan vuoteen

Kuortaneen gp-kisojen illassa juostiin henkilökohtaisia ennätyksiä ja kauden kärkituloksia, mutta naisten pika-aidoissa kenttäennätys jäi rikkomatta.

Topi Raitasen (takana) edelle ehti vain Belgian Ismael Depjani.

Julkaistu: 1.8. 21:04

Estejuoksija Topi Raitanen alitti Kuortaneen gp-kilpailujen miesten 1500 metrillä ensimmäisenä suomalaisena kahdeksaan vuoteen ajan 3.40,00. Raitasen aika Kuortaneella oli miehen oma paras 3.38,88.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustavan Raitasen edelle ehti vain Belgian Ismael Debjani ajalla 3.38,57.

”Tuntui hyvälle koko ajan. Tunsin, että vauhti tippui hieman keskivaiheilla. Viimeisellä kolmellasadalla metrillä pitää tehdä ratkaisuja, ja siinä tuli kovempi kaveri tuli ohi. Se herätti hyvin myös itseni”, Raitanen pohti.

Raitasen päälaji on estejuoksu, jota Raitanen pyrkii kehittämään kisaamalla muillakin matkoilla.

”Päämatka on estejuoksu. Tonnivitonen palvelee sitä hyvin”, Raitanen sanoi.

Ennätyksensä juoksi myös Joonas Rinne, joka kellotti ajan 3.40,47 ja oli neljäs. Hänen edelleen ehti kolmanneksi ajalla 3.40,01 Norjan Mats Hauge.

Lotta Harala ja Nooralotta Neziri juoksivat naisten pika-aidoilla toiseksi kolmanneksi ja toiseksi.

Kuortaneen naisten pika-aitojen kenttäennätys 12,81 pysyi edelleen Nooralotta Nezirin nimissä, vaikkei hän pystynytkään parantamaan neljän vuoden takaista noteeraustaan gp-kisoissa.

Naisten 100 metrin aitojen voittoon juoksi Annimari Korte ajalla 12,88.

Lämmin sää ja tuuleton keli antoivat odottaa kovempiakin tuloksia, mutta Kortteelta löytyi syy siihen, ettei perjantaina maalailtu 12,70 alittaminen ja uusi Suomen ennätysjuoksu toteutunut.

”Tuntui, ettei pää ole ihan täällä näin, mutta siitä huolimatta voitin”, sanoi Kuortaneelta tutun ystävänsä helmikuista kuolemaa tunteet pinnassa muistellut Korte.

”Ajatukset oli vaikea saada kisaan, mutta pystyin poistamaan ajatukset kun lähdin juoksemaan.”

Neziri juoksi 12,96 ja Lotta Harala 13,17. Selvästi juoksuunsa pettynyt Reetta Hurske jäi neljänneksi ajalla 13,62.

Porvoon Akillesta edustava Sara Kuivisto kirmasi naisten 800 metrin juoksun kauden uudeksi kotimaiseksi kärkitulokseksi 2.02,92. Kuiviston tekemä oli myös kasisatasen edellinen kärkitulos 2.03,46.

”Täytyy sanoa että yllätyin ajasta. Verryttelyssä tuntui siltä, että päästäänkö tässä edes alle 2,05”, Kuivisto sanoi.

”Aina kun on harjoiteltu kovaa läpi viikko, niin jalasta lähtee kisatuntuma. Askel ei ole vielä herkkää”, se on sellainen työhevosen askel.

Kilpailun voitti Belgian Elise Vanderelst ajalla 2.02,65. Kolmanneksi sijoittuneen Kuiviston edelle ehti myös Beninin Noelie Yarigo.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu