Australialaispelaaja vetäytyy Yhdysvaltain avoimista: ”Virus ei välitä siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa pankissa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Tennis

Australialaispelaaja vetäytyy Yhdysvaltain avoimista: ”Virus ei välitä siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa pankissa”

Yhdysvaltain avointen on määrä käynnistyä New Yorkissa 31. elokuuta.

Australialainen Nick Kyrgios on saanut maineen tenniksen ”pahana poikana”.

Julkaistu: 2.8. 11:06, Päivitetty 2.8. 11:27

Tenniskenttien rääväsuuna tunnettu australialainen Nick Kyrgios ilmoitti jättäytyvänsä pois tämän vuoden Yhdysvaltain avoimesta turnauksesta. Kyrgioksen mukaan turnauksen järjestäminen koronaviruspandemian aikana aiheuttaa merkittäviä riskejä.

”Rakas tennis. En pelaa tänä vuonna Yhdysvaltain avoimissa. Se satuttaa minua syvältä”, Kyrgios kertoi Twitteriin ladatussa tunteikkaassa videoviestissään.

”Jättäydyn pois australialaisten ja satojen tuhansien henkensä menettäneiden amerikkalaisten vuoksi.”

Koronavirukseen on kuollut Yhdysvalloissa yli 150 000 ihmistä.

Jo viime kuussa Kyrgios arvosteli tenniksen miesammattilaispelaajien etujärjestöä ATP:tä itsekkyydestä, kun se jatkoi suunnitelmiaan Yhdysvaltain avointen järjestämiseksi.

Kyrgios halusi myös ohjeistaa muita ATP-kiertueen pelaajia.

”Sinun on toimittava toisten eduksi ja työskenneltävä yhdessä. Ajattele kerrankin muita ihmisiä. Virus ei välitä rankingsijoituksestasi tai siitä, kuinka paljon sinulla on rahaa pankissa. Käyttäydy vastuullisesti”, Kyrgios sanoi.

Kyrgios on ollut viime aikoina tukkanuottasilla koronavirusriskeihin liittyen muun muassa Alexander Zverevin ja Dominic Thiemin kanssa ja syyttänyt heitä tyhmyydestä sekä riskialttiudesta.

Naisten huipuista ainakin maailmanlistan ykkönen Australian Ashleigh Barty on kertonut jättävänsä Yhdysvaltain avoimet väliin.

Kansainvälinen kilpatennis on ollut pysähdyksissä koronaviruspandemian vuoksi maaliskuun puolivälistä, mutta naisten WTA-kiertueen ja miesten ATP-kiertueen on tarkoitus jatkua elokuun aikana.

Yhdysvaltain avointen on määrä käynnistyä New Yorkissa 31. elokuuta.

Tennis|Tenniksen ”koronalinkoon” osallistunut Dominic Thiem lähetti viestin Nick Kyrgiosille: ”Australian suunnalta tulevat mielipiteet ovat täysin tarpeettomia”

Tennis|Kovan kritiikin keskelle joutunut tennistähti Novak Djoković antoi negatiivisen tuloksen koronatestissä

Koronavirus|Serbialainen tennistähti Novak Đoković kertoi saaneensa koronavirustartunnan

Koronavirus|Viruslingoksi päätyneen tennisturnauksen jälkipyykki jatkuu, Novak Djokovicia vaaditaan luopumaan ATP:n pelaajaneuvoston johdosta

Tennis|Tenniksen paha poika Nick Kyrgios osallistui juovuksissa suoraan lähetykseen: ”Kiinnostukseni punaviiniin on merkittävästi kasvanut”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu