Kuninkuusraveissa eilisen voittajat vahvistivat asemiaan, mutta jännitys säilyi viimeisille matkoille - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Raviurheilu

Kuninkuusraveissa eilisen voittajat vahvistivat asemiaan, mutta jännitys säilyi viimeisille matkoille

Evartti rikkoi kuninkuuskisan maililla Seinäjoen raviradan uuden rataennätyksen. Edellinen oli peräti 31 vuoden takaa.

Hetviina on vienyt jo kuningatarkilvan kaksi matkaa ohjaksissaan Antti Tupamäki.

Julkaistu: 2.8. 15:00

Kuningatarkilvan ensimmäinen osamatka päättyi eilen Antti Tupamäen ohjastaman ja valmentaman Hetviinan kirivoittoon. Sama toistui tänään.

Lähtökiihdytys oli lähes identtinen ensimmäisen osamatkan startin kanssa. Virin Camilla lähti matkaan jälleen parhaiten, ja eteni nopeasti keulapaikalle. Rinnalle tuli eilisen tapaan loistavasti takarivistä läpi päässyt Liisan Tulilintu, mutta tällä kertaa Hannu Torvinen oli päättänyt, että Virin Camillalla koitetaan keulapaikalta.

Kärkikaksikko ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan jälleen pitkällä kirillä vastustajiensa ohi jyrännyttä Hetviinaa. Kisan ennakkosuosikki on nyt voittanut molemmat osamatkat.

Hetviina johtaa tietysti myös kokonaiskisaa, mutta erot kärjen osalta ovat pieniä. Ratkaiseva viimeinen osamatka ravataan tänään noin kello 16.50.

”Nyt saatiin oikeinkin hyvä juoksu”, Tupamäki iloitsi.

”Pientä hapuilua oli loppusuoralla. Laukka ei ollut lähellä, mutta en halunnut ottaa mitään riskejä. Hyvä fiilis”, mutta vielä ei ole mitään voitettu.

Kuninkuuskilvan toisessa osalähdössä nähtiin suosikin ylivoimaa. Ensimmäiset metrit olivat tulisia. Johtopaikalle pinkoi viitosradalta lähtenyt Vixus, joka onnistui torjumaan alussa Caijuksen ohitusyrityksen. Evartti sai mieluisan juoksun toisella radalla, kun johtavan rinnalla ravannut A.T. Veeti tarjosi sille vetoapua.

Ennen viimeistä kurvia Santtu Raitala teki ratkaisun ja käänsi Evartin kiriin kolmannelle radalle. Spurtti oli niin vauhdikas, etteivät muut pysyneet lainkaan mukana. Ensimmäisen osamatkan voittaja ravasi näin ylivoimaiseen voittoon myös toisella osamatkalla.

Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus oli toinen ja kisan ensikertalainen Vixus tsemppasi keulapaikalta kolmanneksi.

Voittoaika oli 20,5, joka on samalla Seinäjoen raviradan uusi rataennätys. Aiempi Patrikin juoksema ennätys oli peräti 31 vuoden takaa.

”Evartti oli tänään ihan superhieno”, Raitala ihasteli ohjastettavansa suoritusta..

”Jo ennen lähtöä hevonen oli tosi hyväntuntuinen. Maalisuoralla yritettiin saada eroa kovimpiin kilpakumppaneihin.”

Lissun Eerikki laukkasi toisella osamatkalla hylkäykseen, joten sen peli on pelattu kokonaiskisaa ajatellen. Myös Joriini laukkasi, mutta teki hyväksytyn juoksun, joten se säilytti mahdollisuutensa, joskin ne heikkenivät paljon.

Kuninkuuskilvan viimeinen osamatka starttaa tänään noin kello 17.15.

Raviurheilu|Mika Mäkelä osti suomenhevosorin varsana 5 000 eurolla, mutta nyt hän ei luovu siitä millään hinnalla

Raviurheilu|Kuninkuusraveja hallitsivat suosikit, vaikka yllätys oli lähellä – Näistä asetelmista kisat ratkaistaan huomenna

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu