Suomalaiskuskeilla oli karmeaa epäonnea, mutta Kimi Räikkösen tilanne on muutenkin hälyttävä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kommentti

Suomalaiskuskeilla oli karmeaa epäonnea, mutta Kimi Räikkösen tilanne on muutenkin hälyttävä

Mercedeksen Valtteri Bottaksen kausi näyttää kulkevan samaan malliin kuin viime kaudella, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ismo Uusitupa.

Valtteri Bottaksen auto löi kipinöitä, kun eturengas hajosi.

Julkaistu: 2.8. 19:01

Formula ykkösten Silverstonen osakilpailu oli synkkä molemmille suomalaiskuskeille.

Jo etukäteen oli tiedossa, että Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkösellä on allaan auto, jolla vain pienellä ihmeellä noustaan MM-pisteille. Itse asiassa Alfa Romeo on ollut alkukauden ajan juuri niin huono kuin kauden alla ennakoitiin.

Sunnuntaina Räikkönen kisasi kokoajan häntäpäässä ja sijoitus olisi voinut olla korkeintaan 14:s tai 15:s, mutta lopullisesti homma kaatui auton lähes leviämiseen radalle. Jotenkin kuvaavaa sveitsiläistallille.

Kysymys kuuluu, kuinka kauan Räikkösen kärsivällisyys kestää? Tiimiradiossa tiuskinta on jo melkoista kisan aikana. Maailman suurin ihme ei olisi, että Räikkönen jättäisi kauden kesken.

Mercedeksen Valtteri Bottaksen kausi näyttää kulkevan samaan malliin kuin viime kaudella. Aivan kauden alussa homma toimii, sitten tulee pieniä tappioita Lewis Hamiltonille ja kaiken päälle äärimmäistä epäonnea.

”Tallikaverilla kävi aika hyvä tsägä”, totesi Bottas kisan jälkeen, ja se kuvaa hyvin sunnuntain kisaa. Ja aika monta muutakin kisaa.

Hamilton on formulasirkuksen Hannu Hanhi. Jotenkin asiat vain kääntyvät hänen edukseen. Se ei muuta sitä, että Hamilton on loistava kuski ja erinomainen kilpailija, joka juhlii kauden päätteeksi seitsemättä maailmanmestaruuttaan.

Bottas on kuitenkin taistelija. Ensi sunnuntaina pitää vain ottaa paalupaikka ja pitää britti takana kisan ensimmäisessä mutkassa. Ja toivoa, että Pirellin huumorirenkaat kestävät.

Formula 1|Valtteri Bottaksen kisa tuhoutui rengasrikkoon viime hetkillä Silverstonessa: ”Tiimikaverilla oli taas aika hyvä tsägä”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Urheilu