Seksuaalinen häirintä on yleisintä maajoukkuetason urheilussa: Ella Räsänen kertoo, kuinka hän joutui jo alaikäisenä törkeyksien kohteeksi - Urheilu | HS.fi

Seksuaalinen häirintä on yleisintä maajoukkuetason urheilussa: Ella Räsänen kertoo, kuinka hän joutui jo alaikäisenä törkeyksien kohteeksi

Suomen urheilun eettisen keskuksen 9 000 vastaajan häirintätutkimus osoittaa nuorten, huipulla urheilevien naisten olevan kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa. Aikuisista maajoukkuetason urheilijoista 37 prosenttia kertoo kokeneensa seksuaalista häirintää. Yleisimmin häiritsijä on toinen urheilija tai valmentaja ja vasta sen jälkeen tulevat yleisö ja somekiusaajat.

Yleisurheilun huipulle nuorena noussut Ella Räsänen, 26, kertoo HS:lle saaneensa törkeitä ja eroottissävyisiä viestejä jo 15–16-vuotiaana. ”Osan viesteistä olen löytänyt kun olen ollut jo täysi-ikäinen. Onneksi”, hän sanoo.

8.9.2020 13:00 | Päivitetty 8.9.2020 22:36

Pikajuoksija Ella Räsänen pinkoi itsensä urheilua seuraavien suomalaisten tietoisuuteen jo 15-vuotiaana 200 metrin SM-hopeallaan. Vuotta myöhemmin Räsänen juhli 400 metrin Suomen mestaruutta.

Huippulupaus tunnettiin pian myös yleisurheilukenttien ulkopuolella, eikä huomio ollut aina positiivista. Räsänen joutui jo nuorena seksuaalisen häirinnän uhriksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat