Suomen superhevonen Mascate Match huutokaupataan Vermossa 30. joulukuuta - Urheilu | HS.fi

Suomen superhevonen Mascate Match huutokaupataan Vermossa 30. joulukuuta

Muut kahdeksan myytävää Raviliiga-hevosta myydään huutokaupassa netissä.

Hanna Rakkolainen hoitaa Mascate Matchia Pekka Korven ravitallilla Vihdissä.­

4.11.2020 11:39

Suomen tämän hetken superhevonen Mascate Match myydään huutokaupassa Vermon ravien yhteydessä 30. joulukuuta.

Mascate Matchin eli Massin huutokauppahinnan arvellaan nousevan ennätyskorkealla. Raviliigan sääntöjen mukaan siihen kuuluvat nelivuotiaat hevoset pitää myydä huutokaupassa joulukuun aikana.

Mascate Matchin omistaa Raviliiga-Travliga HIFK:n kimppa, jossa on tuhat omistusosuutta. Ostohetkellä yhden osuuden hintana oli sata euroa. Massia valmentaa valmentaa konkariohjastaja Pekka Korpi.

Myyntihinnasta ja Massin tähän asti juoksemista palkintorahoista puolet jaetaan omistajien ja puolet HIFK:n osoittaman hyväntekeväisyyskohteen, syöpää sairastavien lasten ja nuorten tukiyhdistyksen (Sylva) kanssa.

HIFK:n ravikimppa kerää parasta aikaa joukkorahoitusta Massin pitämiseksi Suomessa.

Sunnuntaina Mascate Match kilpailee 77 000 euron ykköspalkinnosta Ruotsissa. Massi on Breeders’ Crownin suosikkeja Eskilstunassa.

Muut kahdeksan myytävää Raviliiga-hevosta huutokaupataan netissä Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton huutokauppasivustolla.

Isoa yleisötapahtumaa ei koronatilanteen vuoksi voi järjestää.

Useita kotimaisia ja kansainvälisiä suurkilpailuja voittanut Mascate Match on erityinen hevonen suomalaiselle raviurheilulle, ja siksi sen myymisen järjestelyt ovat tärkeitä.

”Mascate Matchin myyminen Vermon ravien yhteydessä tarjoaa mahdollisuuden hevosen nykyisille omistajille tulla todistamaan paikan päälle myyntitilannetta. Lisäksi vältetään mahdolliset ylikuormittumiset huutokauppasivustolla, kun Mascate Match myydään livenä”, Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka kertoo tiedotteessa.

Vermo Areena järjestää myyntipäivän keskiviikkoravit 30. joulukuuta huutokauppateemalla.

Massin saavat muistella hevosensa menestyksen täyteistä matkaa Raviliigassa ja osallistua huutokauppaan, jossa jännitetään, kuka ostaa tamman. Mascate Match huutokaupataan Vermon ravien päätyttyä.

Hevonen tulee paikan päälle Vermoon. Itse huutokauppa tapahtuu ravintolakatsomossa, jossa voidaan varmistua riittävästä tilasta ja tilanteen vaatimista turvaväleistä.

Nettihuutokaupassa myytävänä olevat hevoset myydään niin, että niiden myyntiajat loppuvat porrastetusti Vermon ravien aikana.

Raviliigan hevoset ovat kilpailleet hyvällä menestyksellä, ja myyntiin tulee Massin lisäksi muitakin hyviä hevosia, Kasvattajakruunu-voittaja Marschall Match ja myös Ruotsissakin voittanut Tingaling.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat