”Toivottavasti en ammu ketään” – hiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson kisaa lauantaina ensimmäisen kerran ampumahiihdossa - Urheilu | HS.fi

”Toivottavasti en ammu ketään” – hiihdon olympiavoittaja Stina Nilsson kisaa lauantaina ensimmäisen kerran ampumahiihdossa

Stina Nilsson vaihtoi ampumahiihtoon seitsemän kuukautta sitten.

Stina Nilsson vaihtoi ampumahiihtoon.­

13.11.2020 20:01

Sprinttihiihdon vuoden 2018 olympiavoittaja Ruotsin Stina Nilsson kilpailee lauantaina ensimmäisen kerran uudessa lajissaan ampumahiihdossa.

27-vuotias Nilsson yllätti viime maaliskuussa, kun hän kertoi lajinvaihdostaan. Nyt seitsemän kuukautta myöhemmin hän on valmis kilpailemaan Idressä Ruotsissa järjestettävissä kilpailuissa.

Expressenin mukaan Nilsson harjoitteli kilpailuradalla perjantaina pidempään kuin muut kilpailijat.

”Haluan ottaa kaiken huomioon ja on kivaa ottaa ylimääräisiä ammuntoja, jotta olen valmistautunut niin hyvin kuin mahdollista”, Nilsson kertoi Expressenille.

Nilsson vakuutti, että häntä ei hermostuta debyyttikilpailu.

”Olen odottavalla kannalla ja ärsyyntynyt myönteisellä tavalla. Kilpaileminen on hauskaa ja vihdoin se alkaa.”

Nilsson ei myöskään usko, että häneen kohdistuu vääränlaisia odotuksia.

”Luulen useimpien ihmisten ymmärtävän, että tämä on prosessi, joka vie aikaa.”

Expressen kysyi myös, mikä ei ainakaan saa mennä pieleen, että Nilsson on tyytyväinen kilpailuun.

”Meinasin sanoa jotain dramaattista kuten, että toivottavasti en ammu ketään. Huumori sikseen, aloitan nyt aseen kanssa, vien kisan läpi suunnitellusti enkä tee mitään outoa: sellainen olisi aika hyvä ensimmäinen kilpailu minulle.”

Naisten 7,5 kilometrin sprinttikisa alkaa lauantaina kello 12.50 Suomen aikaa. Sunnuntaina kello 12.30 on vuorossa 12,5 kilometrin kilpailu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat