Zlatan Ibrahimović suuttui videopelijätille: ”Kuka antoi luvan käyttää nimeäni ja kasvojani?” - Urheilu | HS.fi

Zlatan Ibrahimović suuttui videopelijätille: ”Kuka antoi luvan käyttää nimeäni ja kasvojani?”

Ibrahimović on ollut Fifa-videopelin vakiokasvo jo vuosien ajan.

Zlatan Ibrahimovic on ollut vahvassa vireessä AC Milanin paidassa.­

24.11.2020 7:44 | Päivitetty 24.11.2020 15:50

Italialaisen AC Milanin ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimović on ollut loistovireessä Italian Serie A:ssa, mutta nyt mies on ärsyyntynyt.

Ibrahimović on laukonut kymmenen maalia kuudessa ottelussa ja johdattanut AC Milanin sarjan kärkeen. Ärsytys liittyy kuitenkin virtuaaliseen pelimaailmaan.

Ibrahimovićin mukaan peliyhtiö EA Sports käyttää luvatta hänen kuvaansa huippusuositussa Fifa-videopelissä.

”Kuka antoi Fifa EA Sportsille luvan käyttää nimeäni ja kasvojani? Fifpro? En tietääkseni ole Fifpron (jalkapallon Kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö) jäsen, ja jos olen, minut on laitettu sinne tietämättäni jollain erikoisella liikkeellä. En varmasti ole koskaan antanut Fifalle (Kansainvälinen jalkapalloliitto) tai Fifprolle lupaa tehdä rahaa avullani”, Ibrahimović kirjoitti sosiaalisen median kanavissaan.

”Joku on tehnyt voittoa nimelläni ja kasvoillani jo vuosia. On aika tutkia.”

EA Sports julkaisi tiistaina vastineensa, jossa se muistutti tekevänsä yhteistyötä useiden urheilusarjojen, joukkueiden ja yksilöiden kanssa.

”Meillä on pitkä suhde myös ammattilaisjalkapalloilijoiden kattojärjestön Fifpron kanssa, joka on lukuisten lisensoijien kumppani ja neuvottelee pelaajia ja liittoja hyödyttävät sopimukset.”

Ibrahimović sanoo, ettei kuulu Fifpron, mutta hänet valittiin vuonna 2013 Fifan ja Fifpron tähdistökentälliseen, ja hän oli paikalla ottamassa vastaan palkintonsa seuraavan vuoden tammikuussa Zürichissä.

Lisäksi EA Sports teki mittavan yhteistyösopimuksen AC Milanin kanssa tämän vuoden elokuussa.

Zlatan on myös poseerannut oman Fifa-pelaajakorttinsa kanssa vuonna 2016 ja antanut peliyhtiölle mittavan haastattelun, jossa hän kertoo pelaavansa Fifa 17:ää lastensa kanssa.

Häneltä kysyttiin muun muassa, miltä hänen pisteytyksensä pelissä tuntuivat. Zlatan oli pelin parhaiten pisteytetty pelaaja Englannin Valioliigasta yhdessä joukkuetoveri David De Gean kanssa.

”Olen iloinen, että fanit saavat pelata minuna. Tuo tarkoittaa myös, että olen hyvä pelissä, joten olen tyytyväinen.”

Viime viikolla uutisoitiin, että innokkaana videopelaajana tunnettu hyökkääjä osti kaikille joukkuetovereilleen uudet Playstation-pelikonsolit, joten kovin suurena uutisena esiintyminen suositussa jalkapallopelissä tuskin tuli.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat