Chelsea varmisti lisäajalla paikkansa kuudentoista parhaan joukossa Mestarien liigassa - Urheilu | HS.fi

Chelsea varmisti lisäajalla paikkansa kuudentoista parhaan joukossa Mestarien liigassa

Chelsean Olivier Giroud voitti ratkaisevan pääpallotaistelun ja masensi maanmiehensä Rennesissä.

Chelsean 2–1-voittomaalin tekijä Olivier Giroud (vas.) juhli maalia maalin alustaneen Hakim Ziyechin kanssa.­

24.11.2020 22:06

Mestarien liigan lohko E:ssä lontoolaisjoukkue Chelsea onnistui tiistaina varmistamaan paikkansa pudotuspelien kuudentoista parhaan joukossa. Tiistai-iltana myös Sevilla nousi lohko E:ssä kymmeneen pisteeseen 2–1-vierasvoitolla Krasnodarissa ja varmisti Chelsean tavoin jatkopaikan.

Chelsea oli pitkään kiinni jatkopaikassa, kunnes Rennes nousi tasoihin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Kotijoukkueen ilo seuran historian toisesta pisteestä Mestarien liigassa oli kuitenkin ennenaikaista.

Lisäajan ensimmäisellä minuutilla Chelsean nopeata hyökkäystä olivat päättämässä hyökkäystrio Hakim ZiyechTimo WernerOlivier Giroud. Ziyech syötti Wernerin maalipaikkaan, mutta Alfred Gomis esti hänen maalinsa jalkatorjunnalla. Paluupallosta tuli pääpallotaistelu, jonka Giroud voitti ja puski loppunumerot 2–1 Chelsealle.

Chelsean vierasottelu Ranskan Rennesissä sai hyvän alun 22. minuutilla, kun Mason Mount lähetti puolustusalueelta korkean kaaripallon oikealla laidalla rynnistäneelle Callum Hudson-Odoille. Pallo putosi puolustuslinjan taakse, ja Hudson-Odoi sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen maalivahti Gomisin.

Chelsea oli lisätä johtoaan kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Mount pääsi laukomaan kuudesta metristä, mutta Gomis torjui pallon yli päädystä.

Rennes pääsi peliin mukaan paremmin avausjakson edetessä pidemmälle, ja maalivahti Edourd Mendyn torjunta ja toppari Kurt Zouman onnekas vahinkoblokki pelastivat Chelsean takaiskuilta.

Kaksikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Mendy venyi kahdesti peräkkäin Rennesin maalintekoyritysten tielle. Ensin Serhou Guirassy laukoi pienestä kulmasta, ja Mendy torjui laukauksen kulmaksi. Kulmapotkun jälkeen Mendy torjui hyvän puskun ja kaappasi vielä irtopallon haltuunsa.

Kun varsinaista peliaikaa oli viisi minuuttia jäljellä, pääsi Guirassy puskemaan täysin vapaasti kulmapotkun maaliin maalin edestä ja Rennes sai viimein tasoituksensa. Rennes taisteli hyvin pisteistä, mutta Giroudin pääpelivoima lannisti lopussa kotijoukkueen.

Lohko E:ssä Rennes ja Krasnodar ovat saaneet neljästä ottelusta kumpikin vain pisteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat