”Lepää rauhassa, Mestari”, Jari Litmanen hyvästeli Maradonan – ”Jonakin päivänä toivottavasti pelaamme yhdessä taivaassa”, toivoi Pelé - Urheilu | HS.fi

”Lepää rauhassa, Mestari”, Jari Litmanen hyvästeli Maradonan – ”Jonakin päivänä toivottavasti pelaamme yhdessä taivaassa”, toivoi Pelé

”Jonakin päivänä toivottavasti potkimme jalkapalloa yhdessä taivaassa”, Pelé kirjoitti Instagramissa.

Jalkapallolegendat Diego Maradona ja Pelé Rio de Janeirossa vuonna 1995.­

25.11.2020 20:02 | Päivitetty 25.11.2020 22:49

Jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolema nousi keskiviikkona välittömästi yhdeksi sosiaalisen median suurimmista puheenaiheista.

Maailman mediat muistivat yhtä jalkapalloilun ja urheilun suurimmista legendoista, ja pelikaverit, ystävät ja jalkapallofanit ympäri maailmaa kiittivät Maradonaa ikimuistoisista hetkistä – hänen vastoinkäymisiään ja särmikästä persoonaansa unohtamatta.

Asiaa kommentoi muun muassa toinenkin jalkapallolegenda, brasilialainen Pelé, joka kutsui uutista surulliseksi ja sanoi menettäneensä rakkaan ystävän.

”Antakoon Jumala voimia hänen perheelleen. Jonakin päivänä toivottavasti pelaamme jalkapalloa yhdessä taivaassa”, Pelé kirjoitti uutistoimisto Reutersin mukaan sekä tekstissä, joka julkaistiin hänen virallisella Instagram-tilillään.

Maailman tunnetuimpiin jalkapalloilijoihin kuuluva ja FC Barcelonassa pelaava argentiinalainen Lionel Messi kirjoitti Instagram-tilillään päivän olevan surullinen kaikille argentiinalaisille sekä myös jalkapallolle.

”Hän on lähtenyt luotamme, mutta hän ei koskaan jätä meitä, koska hän on ikuinen”, Messi kirjoitti julkaisemansa yhteiskuvan yhteydessä ja esitti surunvalittelunsa Maradonan läheisille.

Nimekkäistä nykyjalkapalloilijoista myös italialaisessa Juventuksessa pelaava portugalilainen Cristiano Ronaldo julkaisi sosiaalisen median tileillään yhteiskuvan itsestään Maradonan kanssa ja kirjoitti tämän olevan muun muassa ”vertaansa vailla oleva taikuri”, joka lähtee liian aikaisin.

Englantilainen pelaajalegenda Gary Lineker taas viittasi surunvalitteluviestissään Twitterissä Maradonan kenties tunnetuimpaan maaliin, jota Maradona itse kutsui ”Jumalan kädeksi”.

”Ylivoimaisesti sukupolveni paras pelaaja ja kenties maailman kaikkien aikojen paras. Siunatun mutta piinatun elämän jälkeen hän toivottavasti löytää lohdun Jumalan käsissä”, Lineker kirjoitti.

Lineker myös julkaisi Twitter-tilillään sympaattisen videon tapaamisestaan Maradonan kanssa.

Myös entiset pelikaverit Argentiinan maajoukkueesta yhtyivät surunvalittelijoihin.

”Kiitos ystävyydestäsi, ylevästä ja ylivertaisesta pelaamisestasi. – – Mahdotonta sanoa, mikä yhteisistä hetkistämme oli paras. Lepää rauhassa, rakas ystävä”, kirjoitti Osvaldo Ardiles.

”Lennä korkealla Diego”, vuoden 1978 Argentiinan jalkapallon MM-kisojen suurin tähti Mario Kempes puolestaan totesi ja esitti lämpimät surunvalittelunsa Maradonan perheelle.

Argentiinan jalkapalloliitto AFA puolestaan välitti osanottonsa sosiaalisen median palvelussa Twitterissä toteamalla Maradonan olevan ”aina sydämissämme”.

Maradonan poismenoa kommentoi myös hänen pitkäaikainen seuransa SSC Napoli, joka kutsui Maradonan kuolemaa ”pysäyttäväksi iskuksi” sekä seuralle että kaupungille.

”Me suremme. Olomme on kuin tyrmätyllä nyrkkeilijällä. Olemme shokissa”, seurasta kommentoitiin Reutersin mukaan.

Suomalaisista jalkapallonimistä asiaa kommentoi keskiviikkona pian uutisen jälkeen ainakin Mikael Forssell.

”En ole itkenyt aikoihin, mutta tänään annoin kyynelten virrata”, luki Forssellin sosiaalisen median tileillä julkaistussa päivityksessä.

Hän myös kutsui Maradonaa lapsuutensa idoliksi ja sankariksi, joka innoitti häntä ryhtymään jalkapalloilijaksi.

”Lepää rauhassa, legenda”, hän kirjoitti.

Myös Jari Litmanen kertoi Maradonan olleen hänen suurin inspiraationsa. Hän ei pitänyt Maradonan kuolemaa täytenä yllätyksenä.

”Suuri suru-uutinen. Tätä on valitettavasti omalla tavallaan odottanut jo aika pitkään. Diego oli yksi jalkapallohistorian parhaista pelaajista sekä koko urheiluhistorian tunnetuimpia henkilöitä”, Litmanen kommentoi Unibetin tiedotteessa.

”Samalla hänellä oli koko elämänsä ajan ongelma hallita omaa elämäänsä. Hänen ympärillään on aina tapahtunut, niin hyvässä kuin pahassa.”

”Descansando en paz, Maestro (lepää rauhassa, mestari).”

Myös jalkapallomaailman ulkopuolelta on esitetty runsaasti osanottoja ja muisteluita Maradonasta. Esimerkiksi itsekin Argentiinasta kotoisin oleva paavi Franciscus kertoi Vatikaanin mukaan aikovansa pitää Maradonan rukouksissaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Paavi ja Maradona olivat Reutersin mukaan tavannut useaan otteeseen.

Queen-yhtyeen kitaristi Brian May puolestaan julkaisi yhteiskuvan jalkapalloilijasta Queen-yhtyeen kanssa Argentiinan pääkaupungissa Buenos Airesissa vuodelta 1981. Tällöin Maradona oli hänen mukaansa tullut yhtyeen kanssa lavalle. Mayn mukaan Maradonalla on kuvassa päällä hänen paitansa.

”Lepää rauhassa, Diego Maradona”, May kirjoitti ja sanoi toivovansa, että olisi saanut oman sydänlääkärinsä Maradonan avuksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat