Argentiina suree Maradonaa: pelaajan ruumis tuotiin presidentinlinnaan kolmen päivän suruajaksi - Urheilu | HS.fi

Argentiina suree Maradonaa: pelaajan ruumis tuotiin presidentinlinnaan kolmen päivän suruajaksi

Kun tieto Maradonan kuolemasta tuli, tuhannet argentiinalaiset lähtivät kaduille ja stadioneille.

Surevia ihmisiä kokoontui Diego Armando -stadionille.­

26.11.2020 8:29 | Päivitetty 27.11.2020 8:48

Miljoonat kannattajat osoittivat keskiviikkona kunnioitustaan Diego Maradonalle, joka kuoli 60-vuotiaana vuosia kestäneiden huume- ja alkoholiongelmien jälkeen, kertoo uutistoimisto AFP.

Pelkästään Buenos Airesissa tuhannet surijat, monet kyyneleissä ja pukeutuneena Argentiinan MM-kultavuoden numero 10 -pelipaitaan, kerääntyivät kaduille ja stadioneiden ympärille. Useilla oli bannereita, joissa luki yksinkertaisesti ”D10S”, joka on mukaelma espanjankielen sanasta ”dios” eli ”jumala” ja Maradonan pelinumerosta.

Maradonan kuolema oli kuin vasaran isku Argentiinassa, joka on ajautunut kuukausia kestäneeseen talouskriisiin ja koronaviruspandemian kurimukseen ja jossa jalkapallo nähdään ihmelääkkeenä kaikkiin sairauksiin.

Ihmisiä vaelsi muun muassa Obeliski-monumentille ja Argentinos Juniors’ Diego Armando Maradona -stadionille, jossa pelaaja aloitti uransa. Stadionilla ammuttiin ilotulitteita ja lukuisat ihmiset huusivat ”Maradooo, Maradooo”.

”En voi uskoa tätä. Se on uskomatonta. Yksi luulee pääsevänsä myrskyn läpi, mutta ei, kaikki päätyvät kuolevaisiksi. Tuntuu kuin pahalta unelta. Vitsiltä”, 28-vuotias Francisco Salaverry kertoi AFP:lle.

Diego Armando -stadionin ympäristö täyttyi surevista argentiinalaisista.­

Argentiinan presidentti Alberto Fernandez julisti kolmen päivän kansallisen suruajan.

”Tämä on huono päivä. Tämä on surullinen päivä kaikille argentiinalaisille”, Fernandez sanoi.

Maradonan ruumis tuotiin varhain torstaina presidentinlinnaan kansallisen suruajan ajaksi eli torstaista lauantaihin, jotta kansa saa käydä jättämässä jäähyväiset.

Maradona, joka muistetaan muun muassa ”jumalan käsi” -maalistaan vuoden 1986 MM-kisoista Englantia vastaan, kuoli sydänkohtaukseen, kun hän oli toipumassa aivoveritulppaleikkauksesta. Perheenjäsenet oli kutsuttu Maradonan kotiin Buenos Airesin pohjoispuolelle ennen kuin hänen kuolemastaan ilmoitettiin.

Yleinen syyttäjä John Broyard kertoi, että Maradonan kuolemassa on ”vain luonnollisia ominaisuuksia”.

Videokooste näyttää Maradonan värikkään elämän vaiheet:

Monet halusivat muistaa Diego Maradonaa.­

Presidentinlinnan edustalle kerääntyi keskiviikkoiltana ihmisiä.­

Surevia ihmisiä kokoontui Diego Armando -stadionille.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat