Suomalaisten hyppyongelmat korostuivat Rukan isossa mäessä ja vain viiden kilometrin hiihdossa - Urheilu | HS.fi

Suomalaisten hyppyongelmat korostuivat Rukan isossa mäessä ja vain viiden kilometrin hiihdossa

Eero Hirvonen sijoittui mc-avauksen parhaana suomalaisena 17:nneksi.­

27.11.2020 19:48

Suomalaiset yhdistetyn miehet jäivät vaille palkintoa maailmancupin avauksessa Rukalla. Joukkue on puurtanut harjoituskaudella mäkihyppyä parempaan kuosiin itävaltalaisen Falko Krismayrin opein, mutta kehitys ei paljastunut perjantain hypyissä.

Suomalaiset jäivät mäkiosuudella liian hankalaan takaa-ajoasemaan, mikä korostui vain viiden kilometrin hiihto-osuudella.

Eero Hirvonen nousi mäen 26. sijalta lopputuloksissa 17:nneksi, Ilkka Herola kohensi hiihdossa neljä pykälää sijalle 29, ja Perttu Reponen säilytti asemansa sijalla 35.

”Ihan ok, mutta ei mitään riemunkiljahduksia”, Hirvonen tiivisti tunnelmansa.

Suomalaisia sapetti, kun Rukan kolmen kilpailun rypäs avattiin pikakilpailuna. Kamppailusta tuli korostetun mäkivoittoinen Rukalla, missä erot kasvavat HS142-mäessä suuriksi.

”Vitosen hiihto olisi ehkä mäen kanssa tasapainossa, jos mäki olisi kooltaan vain puolet tästä”, Herola arvioi.

Arttu Mäkiaho oli lopputuloksissa 41:s, Otto Niittykoski 42:s, Olli Salmela 46:s, Leevi Mutru 49:s ja Wille Karhumaa 51:s.

”Huono”, päävalmentaja Petter Kukkonen tiivisti kokonaispanoksen.

Maailmancupin voittoa puolustava Jarl-Magnus Riiber otti cupavauksessa tyylikkään voiton. Hän oli mäen jälkeen vasta neljäs, mutta ajoi ladulla mäkiosuuden voittaneen Itävallan Johannes Lamparterin kiinni ja karkasi viimeisessä nousussa voittoon.

Loppusuoralla hiihtostadion raikui norjalaisen voitonkarjahduksia, kun Rukalla kilpaillaan ilman yleisöä ja katsojien kannustusta.

Ensimmäistä maailmancupin voittoa tavoitellut Lamparter jäi Riiberistä sekunnin.

Norjan Jens Lurås Oftebro oli kolmas ennen Saksan Manuel Faisstia ja Viron Kristjan Ilvestä.

Yhdistetyn kilpailut jatkuvat Rukalla lauantaina ja sunnuntaina. Hiihto-osuus on molemmissa kilpailuissa kymmenen kilometriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat