Lentopallo teki ensimmäisenä rajun ratkaisun: Liigat jäävät koronatauolle – ”Se on viimeinen vaihtoehto”, jääkiekkoliiga kommentoi - Urheilu | HS.fi

Lentopallo teki ensimmäisenä rajun ratkaisun: Liigat jäävät koronatauolle – ”Se on viimeinen vaihtoehto”, jääkiekkoliiga kommentoi

Koronarajoitusten takia useilla paikkakunnilla voi pelata otteluita vain ilman yleisöä.

Lentopallon Mestaruusliigaa pelattiin Vantaalla 23. marraskuuta.­

30.11.2020 17:48 | Päivitetty 30.11.2020 19:46

Palloilusarjojen pelaaminen käy yhä vaikeammaksi koronarajoitusten myötä. Useissa osissa Suomea otteluiden pelaaminen on mahdollista vain ilman yleisöä eikä esimerkiksi jääkiekkoliigaa pelata tyhjille katsomoille.

Lentopallo teki ensimmäisenä kovan ratkaisun: Lentopallon naisten ja miesten Mestaruusliiga on pelitauolla 7.–21. joulukuuta, Lentopalloliitto tiedottaa. Päätös asiasta tehtiin maanantaina Mestaruusliigan pääsarjaryhmän toimesta.

Mestaruusliigan ottelut 6. joulukuuta pelataan koronarajoitusten mahdollistamalla tavalla. Seuroilla on mahdollisuus siirtää pelejä tältäkin ajalta myöhäisempään ajankohtaan.

Tiedotteessa todetaan, että Mestaruusliigan seurat haluavat osoittaa vastuullisuutensa vakavassa terveystilanteessa ja suojata niin katsojat, pelaajat kuten kaikki muutkin tapahtumiin liittyvät ihmiset parhaalla mahdollisella tavalla.

Nyt Lentopalloliitossa pohditaan, miten pelit jatkuvat alkuvuodesta. Vaihtoehtoina on supistaa pudotuspelejä tai pelata runkosarja vain kaksinkertaisena.

Jääkiekon kotimaisella Liigalla alkaa myös olla vaikeuksia ottelujen järjestämisessä joulukuun aikana. Koska Liigaa ei pelata tyhjille katsomoille, jo yli puolet liigajoukkueista pystyy pelaamaan vain vierasotteluita lähiviikkojen aikana.

HIFK, Pelicans, Kärpät, HPK, KooKoo, SaiPa, Tappara ja Ilves eivät pysty pelaamaan kotiotteluitaan. Kyse on on jo kymmenien otteluiden siirtämisestä ensi vuoteen.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä toteaa HS:lle, että tauko olisi viimeinen vaihtoehto.

”Emme ole ainakaan vielä viheltäneet peliä poikki joulukuun osalta”, Järvelä toteaa.

Järvelä korostaa, että ensin pitää saada aluehallintovirastoilta päätökset eri alueilta.

”Asian kanssa ei pidä vielä hötkyillä.”

Järvelä myöntää, että tilanne ei ole helppo.

”Kun kukaan ei ole syyllinen, on turha isommin ruveta voivottelemaan. Tästä pitää vain selviytyä. Aina ollaan selviydytty ja ratkaisuja löytyy.”

Joka tapauksessa tiistaina Liigassa pelataan kaksi ottelua: Lukko–HIFK ja Sport–Tappara.

Salibandyliitto päätti maanantaina, että F-liigan miesten ja naisten sarjat sekä miesten Divari jatkuvat joulukuussa alueelliset yleisörajoitukset huomioiden. Sen sijaan alemmat sarjat ja muu kilpailutoiminta keskeytetään joulukuun loppuun asti.

Käsipallossa SM-liiga-, SM-sarja- ja 1. divisioonaotteluiden mahdollinen pelaaminen riippuu siitä, ovatko hallit auki harjoittelulle, Käsipalloliitto tiedottaa. Otteluita voidaan pelata myös ilman yleisöä.

”Mikäli ei ole harjoitusmahdollisuutta, ei tarvitse pelatakaan”, liitto toteaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat