Kuka korvaa Lewis Hamiltonin ensi viikonloppuna F1-kisassa? Yksi ilmoittautuneista kehuu aina voittaneensa Hamiltonin - Urheilu | HS.fi

Kuka korvaa Lewis Hamiltonin ensi viikonloppuna F1-kisassa? Yksi ilmoittautuneista kehuu aina voittaneensa Hamiltonin

Mercedeksellä on kaksi testikuljettajaa, mutta Nico Hülkenberg on myös vahva vaihtoehto.

Lewis Hamilton juhli viime viikonloppuna Bahrainin osakilpailun voittoa. Ensi viikonloppuna britti ei kisaa Bahrainissa.­

1.12.2020 10:13 | Päivitetty 1.12.2020 11:12

Formula ykkösiä hallitsevan Mercedes-tallin tähtikuljettaja, maailmanmestaruuden jo varmistanut Lewis Hamilton on sivussa ensi viikonloppuna koronavirustartunnan takia. Nyt kysymys kuuluu, kuka saa himoitun paikan Valtteri Bottaksen tallikaverina, kun Bahrainissa ajetaan toisena viikonloppuna peräkkäin F1-osakilpailu.

Mercedeksellä on tällä kaudella kaksi kokenutta testikuljettajaa, Esteban Gutiérrez ja Stoffel Vandoorne, joista jompi kumpi olisi helpoin valinta.

Meksikolainen, 29-vuotias Gutiérrez on ajanut F1-kisoja Sauber- ja Haas-talleissa, mutta edellisestä F1-kisasta on jo neljä vuotta.

Testikuskeista todennäköisempi vaihtoehto on belgialainen, 28-vuotias Vandoorne. Hän on ajanut F1-kisoja McLarenilla – viimeisin kisa on vuodelta 2018. Vandoorne on parhaillaan testaamassa Mercedeksen Formula E -autoa Valenciassa ja hänen oli tarkoitus joka tapauksessa saapua Bahrainiin ensi viikonloppuna, Racefans-sivusto kertoo.

Valinta ei kuitenkaan automaattisesti osu tallin testikuljettajiin. Kun Mercedeksen sopimustalli Racing Point on tällä kaudella tarvinnut tuuraajaa molemmille kuskeilleen Sergio Perezille ja Lance Strollille, valinta on kohdistunut Nico Hülkenbergiin.

Hülkenberg jäi ilman tallipaikkaa tälle kaudelle, mutta on hoitanut tuuraukset mallikkaasti. Lähteekö puhelu jälleen saksalaiselle?

Vai osuuko valinta sittenkin Esteban Oconiin tai George Russelliin? Molemmat ovat Mercedeksen nuorisoakatemian kuskeja, mutta molemmat ovat myös toisen F1-tallin kuskeja, Ocon Renaultilla ja Russell Williamsilla. Sopivalla korvauksella siirto lienee mahdollinen.

Kaksi kuskia jo ilmoittautui – kumpikaan ei ehkä vakavissaan, mutta Haas-tallin testi kuljettajalla Louis Delétrazilla olisi lupien puolesta mahdollisuus ajaa F1-kisassa. Ensimmäisessä twiitissä hän mainitsi myös, että hän on jo valmiiksi Bahrainissa.

Toinen twiitti oli jo humoristisempi: ”Louis... Lewis... Ei tarvitse paljon muuttaa osallistumislistaan. Haluan vain tehdä paperityöt helpommiksi.”

Espanjalainen Dani Juncadella twiittaa, että hänellä on 100 prosentin voittosuhde Hamiltoniin: ”Hei, se on vuosi 2020, mitä menettävää teillä on?”

Juncadella on ajanut muun muassa DTM-sarjaa ja alempia formulasarjoja. Juncatella kohtasi Hamiltonin ainakin vuonna 2015 Mercedeksen kauden päättäjäiskisassa vuonna 2015 Stuttgartissa. Juncatella voitti leikkimielisen kisailun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat