HIFK-junioreita bongattiin harjoittelemasta koronarajoitusten aikana: seura päätyi laatimaan ohjeistuskirjeen - Urheilu | HS.fi

HIFK-junioreita bongattiin harjoittelemasta koronarajoitusten aikana: seura päätyi laatimaan ohjeistuskirjeen

”Ohjeistamme, että emme halua seuraa vedetyksi mukaan omatoimisen harjoittelun kautta”, sanoo junioripäällikkö Jari Riihinen.

1.12.2020 19:31

Helsingin IFK:n jääkiekkopuolen junioripuolta pyörittävä HIFK Ishockey rf joutuu tähdentämään koronavirusrajoitusten tärkeyttä pelaajilleen ohjeistuskirjeellä.

HIFK sai tiistaina sosiaalisessa mediassa kielteistä huomiota, kun seuran junioreita nähtiin harjoittelemassa Paimion jäähallissa samaan aikaan, kun jäähallit on suljettu Helsingissä. Jääajan hakemista rajoitusalueen ulkopuolelta kritisoitiin koronavirusrajoitusten hengen vastaiseksi.

Tieto jäältä bongatuista IFK-asuisista harjoittelijoista tavoitti seuran junioripäällikön Jari Riihisen tiistai-illan aikana. Riihinen selvitteli asiaa ja hänen mukaansa taustalta paljastui se, että IFK:n juniorit harjoittelivat Paimiossa luisteluvalmentajansa yksityistunnilla. Seura ei järjestä toimintaa koronaviruksen takia asetettujen rajoitusten aikana.

”Olin jo valmennuspäällikön kanssa yhteydessä asiasta. Ohjeistamme, että emme halua seuraa vedetyksi mukaan omatoimisen harjoittelun kautta”, Riihinen sanoo.

Riihinen sanoo, että seuran valta ei sinänsä riitä estämään, jos juniori haluaa vaikkapa vanhempiensa kustantamana käydä harjoittelemassa yksityisvalmennuksessa.

Seura-asut taas ostetaan junioreille omaksi. Riihinen sanookin IFK:n haluavan normaalisti näkyvän laajalti ja luovan ylpeyttä. Rajoitusten takia logojen näkyvyys voi kääntyä myös negatiiviseksi huomioksi.

”Ihan hyvä, että asia on noussut pintaan. Seuran järjestämät tapahtumat ovat lockdownin alla. Olemme ohjeistaneet, että ei vuoroja ole.”

Seuraharjoitusten ulkopuolella tehdyt harjoitukset puhuttivat myös keväällä. Silloin Veikkausliigassa pelaavien HJK:n ja HIFK:n pelaajat kokoontuivat harjoittelemaan yhdessä rajoitusten aikana.

Helsinkiin asetetut rajoitukset ovat tällä erää voimassa 20. joulukuuta asti. Sinä aikana sisätiloissa voivat harjoitella vain kilpa- ja huippu-urheilijat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat