Amanda Rantasen poikkeuksellinen voittomaali pääsee mukaan Urheilugaalan Sykähdyttävin hetki -äänestykseen - Urheilu | HS.fi

Amanda Rantasen poikkeuksellinen voittomaali pääsee mukaan Urheilugaalan Sykähdyttävin hetki -äänestykseen

Amanda Rantanen teki voittomaalin ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla tultuaan hetkeä aiemmin kentälle.­

3.12.2020 17:28

Jalkapalloilija Amanda Rantasen uransa tärkeimmäksi nimeämä ja myös ”Jumalan nenäksi” kutsuttu EM-karsintaottelun voittomaali Skotlantia vastaan pääsee osaksi Urheilugaalan Sykähdyttävin hetki -äänestystä.

Äänestys on jo käynnistynyt, mutta Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja kertoi torstaina HS:lle, että Rantasen tiistain ottelussa tekemä maali lisätään ehdokkaiden joukkoon kohtaan 10, joka on otsikoitu ”Helmarit nujertaa Skotlannin”.

”Tämä viimeisin ottelu tulee siihen lisäyksenä”, Martinoja sanoi.

Martinojan mukaan Urheilugaalan palkintolautakunta teki asiasta päätöksen heti keskiviikkona.

”Tämä on erittäin tavanomaista, että joulukuussa tehdään vielä lisäyksiä Sykähdyttävimpään hetkeen, eli tämä ei ole ollenkaan poikkeuksellinen asia”, Martinoja sanoi.

Ottelun viime hetkillä kentälle päässeen Rantasen voittomaali syntyi hyvin poikkeuksellisella tavalla, kun pallo kimposi Skotlannin maalivahdista Rantasen kasvoihin ja vieri siitä maaliin.

Voitto vieraskentällä karsintalohkon suosikkijoukkueesta Skotlannista varmisti Helmareille vähintään paikan jatkokarsinnoissa.

Lohkovoitto ja suora paikka vuoden 2022 EM-kisoihin ratkeaa todennäköisesti Portugalia vastaan helmikuussa pelattavassa kotiottelussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat