Nuorten Leijonien MM-leirityksessä 31 pelaajaa, Kanada ei saa kotikisoihinsa NHL:n ykkösvarausta: ”Olemme pettyneitä” - Urheilu | HS.fi

Nuorten Leijonien MM-leirityksessä 31 pelaajaa, Kanada ei saa kotikisoihinsa NHL:n ykkösvarausta: ”Olemme pettyneitä”

MM-kisoissa joukkueen koko on kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää.

HIFK:n hyökkääjä Anton Lundell on Nuorten Leijonien ykkösnimi MM-turnauksessa. Liigassa Lundell on tehnyt tällä kaudella 17 ottelussa 12 maalia.­

4.12.2020 11:48 | Päivitetty 4.12.2020 14:20

Viisi maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 16 hyökkääjä.

Siinä Suomen alustava iskuryhmä jääkiekon nuorten MM-kisoihin Kanadaan 25. joulukuuta–5. tammikuuta.

Päävalmentaja Antti Pennanen nimeää lopullisen Edmontoniin lähtevän joukkueen 12. joulukuuta, kun pelaajat ovat käyneet läpi karanteenin ja kolmen koronatestin sarjan.

”Joukkueessa on monipuolisesti erilaisia taitoja. Olemme myös halunneet korostaa, että olemme sitoutunut ja yhtenäinen joukkue. Pelaajat ja johtoryhmä ovat halukkaita tekemään ilmaiset asiat hyvin menestymisen eteen”, Pennanen sanoo tiedotteessa.

MM-kisoissa joukkueen koko on kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää. Osa pelaajista jää siis Suomeen. Nuorten Leijonien kirkkaimpina tähtenä on Florida Panthersin ykköskierroksella varaama HIFK-hyökkääjä Anton Lundell ja Rauman Lukon puolustaja Ville Heinola.

MM-ryhmä harjoittelee ensi viikolla pienryhmissä.

”Tällä pienennämme riskiä sairastua”, Pennanen sanoo.

Nuorten Leijonien MM-kisoja edeltävä karanteeni alkaa jo itsenäisyyspäivänä. Kanadaan Suomi matkustaa Samalla tilauslennolla yhteydessä Ruotsin ja Venäjän maajoukkueiden kanssa.

”Paikan päällä edessä on vielä neljän vuorokauden karanteeni hotellihuoneissa. Tämän ja päivittäisten koronatestausten jälkeen joukkue pääsee vihdoin harjoittelemaan 18. joulukuuta”, joukkueen GM Kimmo Oikarinen kertoo.

Ennen MM-kisojen alkua Nuoret Leijonat pelaa kaksi harjoitusottelua Tšekkiä ja Yhdysvaltoja vastaan.

Hallitseva maailmanmestari Kanada ei saa parasta joukkueettaan mukaansa kotikisoihin, sillä New York Rangers ei päästä NHL:n tämän vuoden ykkösvarausta Alexis Lafreniéreä.

”Olemme pettyneitä, että Alexis ei pääse joukkueeseen, mutta ymmärrämme ja kunnioitamme Rangersin päätöstä”, Kanadan joukkueenjohtaja Scott Salmond Kanadan jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Yhdysvallat joutuu puolestaan tulemaan toimeen ilman New Jersey Devilsin Jack Hughesia.

Suomi on voittanut nuorten MM-kultaa viidesti: vuosina 1987, 1998, 2014, 2016 ja 2019. Vuosi sitten Suomi jäi Raimo Helmisen valmennuksessa neljänneksi.

MM-kisojen aikana TV5 näyttää kaikki Suomen alkusarjan pelit ja puolivälierän, molemmat välierät, pronssiottelun ja finaalin.

Nuorten Leijonien MM-ehdokkaat:

Maalivahdit: Blomqvist Joel (Kärpät/Hermes), Markkanen Juho (SaiPa/Ketterä), Piiroinen Kari (Tappara/TUTO Hockey), Randelin Eetu (Jukurit), Taponen Roope (HIFK/K-Espoo)

Puolustajat: Hatakka Santeri (Ilves), Heinola Ville (Lukko), Kokkonen Mikko (Jukurit), Määttä Rami (Ässät), Niemelä Topi (Kärpät), Pulli Valtteri (TPS), Puutio Kasper (Kärpät), Rafkin Ruben (TPS), Rajaniemi Matias (Pelicans), Viro Eemil (TPS)

Hyökkääjät: Aaltonen Leevi (KalPa), Helenius Samuel (JYP), Hirvonen Roni (Ässät), Järventie Roby (Ilves), Korhonen Benjamin (KalPa), Lambert Brad (JYP), Lundell Anton (HIFK), Mäntykivi Matias (SaiPa), Nikkanen Henri (Jukurit), Petman Mikko (Lukko), Puhakka Petteri (Tappara/TUTO Hockey), Pyyhtiä Mikael (TPS), Pärssinen Juuso (TPS), Räty Aku (Kärpät), Simontaival Kasper (Tappara/TUTO Hockey), Valkeejärvi Samuel (JYP).

Suomen ottelut alkusarjassa:

La 26.12. 01.00 Saksa–Suomi

Su 27.12. klo 21.00 Suomi–Sveitsi

Ke 30.12. 21.00 Suomi–Slovakia

Pe 01.01. 01.00 Kanada–Suomi

Suomi hakee Antti Pennasen valmennuksessa menestystä vuodenvaihteessa jääkiekon nuorten MM-kisoista Kanadasta.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat