Pieni määrä yleisöä palaa Valioliigaan lauantaina: ”Olemme kaivanneet heitä” - Urheilu | HS.fi

Pieni määrä yleisöä palaa Valioliigaan lauantaina: ”Olemme kaivanneet heitä”

Osa seuroista saa ottaa lehtereilleen 2 000 katsojaa ja osa ei yhtään.

Arsenalin kannattajat istuivat turvavälien mukaisilla paikoilla torstaina Eurooppa-liigan ottelussa Rapid Wieniä vastaan.­

4.12.2020 19:22

Stadionit ovat pysyneet katsojista tyhjillään maaliskuusta saakka jalkapallon Englannin Valioliigassa, mutta tilanne muuttuu lauantaina.

Valtavaa väkiryntäystä ei katsomoihin ole luvassa, sillä osa liigaseuroista saa ottaa peleihinsä enintään 2 000 katsojaa ja osa ei yhtään.

Uusien koronarajoitusten mukaan eri alueet on jaettu Englannissa kolmeen kategoriaan. Niistä ensimmäisessä ulkoilmatapahtumaan voidaan ottaa enintään 4 000 ja toisessa 2 000 katsojaa. Kolmannessa luokassa yleisöä ei päästetä paikalle lainkaan.

Valioliigan seuroista yksikään ei pelaa löyhimpien rajoitusten alueilla. Kakkosluokassa on kymmenen seuraa, ja yhtä monta löytyy katsojat kokonaan kieltäviltä alueilta.

Enintään 2 000 katsojaa sallivaan kakkosryhmään kuuluvat Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham ja West Ham.

Lauantaina katsojia nähdään liigaotteluissa West Ham–Manchester United ja Chelsea–Leeds. Sunnuntaina yleisöä on peleissä Tottenham–Arsenal ja Liverpool–Wolverhampton sekä maanantaina ottelussa Brighton–Southampton.

”Se merkitsee paljon, sillä olemme kaivanneet heitä. He ovat olleet kärsivällisiä”, Chelsean päävalmentaja Frank Lampard kommentoi seuran kotisivuilla fanien osittaista paluuta katsomoihin.

Alemmilla sarjatasoilla katsojia on nähty jo aiemmin tällä viikolla. Tuntumaa yleisöpaluusta Valioliigan seurojen katsomoihin saatiin torstaina, kun Arsenal isännöi Rapid Wieniä 2 000 katsojan edessä.

”Kundit sanoivat, että on valtava ero, kun tuntee kannustuksen ja sen tuoman energian”, Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta sanoi ottelun jälkeen Guardianille.

Yleisörajoitukset ovat erittäin tiukkoja. Guardianin mukaan katsojien on pidettävä kasvomaskeja, ja heiltä mitataan kuume stadionille saapuessa. Yleisöä on ohjeistettu olemaan halaamatta toisiaan, ja liiallinen laulaminen sekä huutaminen ovat kiellettyjä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat