Helsingin Pukinmäenkaaren koulun oppilaat Pyry Tuominen (vas.), Eliel Shrestha, Joona Toivonen, Mazen Attia, Miro Kankaanranta, Joel Harjulehto, Jimi Sanneman ja Eemil Kippola valmistautuivat pelaamaan jääkiekkoa liikuntatunnilla tiistaina. Valtakunnallisessa Move-mittauksissa Uudenmaan koululaiset kuuluvat kovakuntoisimpiin yhdessä varsinaissuomalaisten kanssa.

Koululaisten kestävyyskunto heikkenee

Yli 100 000:lle viides ja kahdeksasluokkalaiselle tehdyt Move-mittaukset kertovat, että koululaisten kestävyyskunto heikkenee eikä käännettä parempaan näy. ”Tämä on ikään kuin epidemiologinen fakta”, UKK-instituutin johtaja, lääkäri Tommi Vasankari sanoo.


| Päivitetty

Suomalaisten koululaisten kestävyyskunto heikkenee huolestuttavasti, lähes 105 000:lle viidennen ja kahdeksannen luokan oppilaalle tehdyt valtakunnalliset Move-mittaukset osoittavat.

Viidesluokkalaisten kestävyyskunto on laskenut vuodesta 2016 lähtien eli niin kauan kuin Move-mittauksia on tehty, ja nyt myös kahdeksasluokkalaisten kuntokäyrä on kääntynyt alaspäin muutaman viime vuoden noususuhdanteen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat