Liverpoolin valmentajalegenda Gérard Houllier on kuollut: ”Yksi jalkapallon fiksuimmista” - Urheilu | HS.fi

Liverpoolin valmentajalegenda Gérard Houllier on kuollut: ”Yksi jalkapallon fiksuimmista”

Ranskalainen Houllier oli 73-vuotias.

Gérard Houllier­

14.12.2020 12:51 | Päivitetty 14.12.2020 15:08

Jalkapallovalmentaja Gérard Houllier on kuollut. Hänen kuolemansa vahvistivat hänen entiset seuransa Paris St. Germain ja Lens.

Houllier oli 73-vuotias.

Ranskalaisen Houllierin johdolla Liverpool palasi 2000-luvun alussa suurseuraksi. Hän toimi Liverpoolin valmentajana joukkueen voittaessa vuonna 2001 Englannin FA-cupin, Englannin liigacupin ja Uefa-cupin.

Houlliér valittiin samana vuonna Euroopan jalkapalloliiton Uefan vuoden valmentajaksi.

Tiedotteessaan Liverpool esitti osanottonsa Houllierin omaisille.

”Suremme Liverpoolin triplamestaruuteen valmentaneen Gérard Houllierin poismenoa.”

”Hän oli yksi jalkapallon fiksuimmista, lämpimimmistä ja miellyttävimmistä ihmisistä”, kommentoi puolestaan Gary Lineker.

Houllier kärsi urallaan vakavista sydänvaivoista. Lokakuussa 2001 hänet vietiin sairaalaan kesken Liverpoolin ja Leedsin välisen ottelun rintakipujen takia ja hän joutui vaativaan sydänleikkaukseen. Houllier oli sairauslomalla viisi kuukautta ja palasi joukkueen valmentajaksi keväällä 2002.

Liverpool ei yltänyt Houllierin valmennuksessa Valioliigan ja Mestarien liigan voittoon ja hän jätti seuran keväällä 2004.

Houllier joutui sydänvaivojen takia sairaalaan myös keväällä 2011 valmentaessaan Aston Villaa ja jätti tehtävän kauden jälkeen.

Suomalaisista Sami Hyypiä oli Houllierin luottopelaaja, kun Liverpool juhli kolmea cup-mestaruutta vuonna 2001. Myös Jari Litmanen oli voittamassa Liverpoolin kuuluisaa triplaa, mutta hän kärsi lukuisista loukkaantumisista.

Ranskan mestaruuden Houllier voitti kolmesti. Vuonna 1987 hän valmensi PSG:n mestariksi ja vuosina 2006 ja 2007 hän juhli mestaruutta Olympique Lyonin valmentajana.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat