Kiekkoliiga palasi pitkältä koronatauolta, kaikki tuntui muuttuneen paitsi Pelicansin peli - Urheilu | HS.fi

Kiekkoliiga palasi pitkältä koronatauolta, kaikki tuntui muuttuneen paitsi Pelicansin peli

Lahdessa pelattiin ilman yleisöä ja pelaajat käyttivät kokomaskia.

Pelicansin Iikka Kangasniemi (vas) ja kultakypärä Ryan Lasch juhlivat Laschin jatkoajalla tekemää 3–2 voittomaalia jääkiekon Liigan ottelussa Pelicans–TPS.­

16.12.2020 19:40

Jääkiekon Liiga palasi kaukaloihin kahden viikon koronavirustauolta, kun Pelicans ja Turun Palloseura kohtasivat Lahdessa. Ja kaikki oli muuttunut.

Paluuottelu pelattiin ilman yleisöä, pelaajat käyttivät kypärissään kokomaskia ja hallissa kuuluivat pienimmätkin kolahdukset ja luistimien äänet.

”Vähän oli outoa, kun oli halli tyhjä. Yritettiin luoda henkeä ja tunnelmaa keskenään, kun tiedettiin, että on tyhjä halli”, Pelicansin Antti Tyrväinen sanoi Cmoren kenttähaastattelussa.

Ottelu oli yllättävän hyvätasoinen, eikä sekään näkynyt ulospäin, että kokomaskit olisivat haitanneet kiekon hallintaa rajoitetulla näkyvyydellään. Joissakin tilanteissa kiekko karkasi, mutta kuinka paljon se johtui pelaamattomuudesta tai siitä, että pelaajat eivät ole tottuneet kasvot peittävään maskia.

Vain se pysyi ennallaan, että vahvan syksyn pelannut Pelicans voitti, taas jatkoajalla. Ryan Lasch ratkaisi Iikka Kangasniemen alustuksesta, kun jatkoaikaa oli jäljellä vain 31 sekuntia.

Tyrväinen nousi vahvasti esille, kun hän tasoitti ottelun 2–2:een hirmulämärillä. Vähän aikaisemmin Josh Kestner oli vienyt kauniilla ja perinteisellä rannelaukauksella TPS:n johtoon.

Pelicans voitti TPS:n myös syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa. Silloin puolustaja Julius Honka ratkaisi ottelun lahtelaisille.

Kiekkoliiga joutui tauolle, kun Suomen koronaluvut alkoivat kasvaa ja kaupunki toisensa jälkeen. Liigassa oli ensin henkeä, ettei ilman yleisöä pelata, mutta suunta muuttui.

Kokomaskit määrättiin pakollisiksi, kun sen käytön uskotaan pitävän koronavirustartuntoja loitolla.

Jokainen joukkue pelaa joulukuussa yhden ottelun kotonaan ilman yleisöä.

Syksyn aikana Liigaa pelattiin rajoitetulla yleisömäärällä. Edellisen kerran Liigassa pelattiin ilman yleisöä 12. maaliskuuta, kun koronaviruksen leviäminen lisääntyi räjähdysmäisesti.

Runkosarjaa oli keväällä kaksi kierrosta pelaamatta, kun viimeistä edellinen pelattiin tyhjille katsomoille ja viimeinen jätettiin kokonaan pelaamatta.

Liiga jatkuu perjantaina kahdella ottelulla, kun HIFK kohtaa SaiPan. Toisessa pelissä ovat vastakkain TPS ja Tappara. Perjantain ottelut alkavat tavalliseen aikaan kello 18.30, kun Pelicansin peli käynnistyi jo iltapäivällä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat