Lionel Messi rikkoi Pelén huiman ennätyksen ja Gary Lineker kertoo, miksi se jää ikuiseksi - Urheilu | HS.fi

Lionel Messi rikkoi Pelén huiman ennätyksen ja Gary Lineker kertoo, miksi se jää ikuiseksi

FC Barcelonan Lionel Messi on nyt 644 osumallaan eniten maaleja yhdessä seurassa tehnyt jalkapalloilija.

Näin Lionel Messi juhli historiallista maaliaan Real Valladolidia vastaan. Messi teki joukkueensa kolmannen osuman, jolla hän rikkoi brasilialaisen Pelén maaliennätyksen.­

23.12.2020 9:09 | Päivitetty 23.12.2020 10:07

Barcelonan supertähti, argentiinalaispelaaja Lionel Messi lunasti viimeistään tiistaina paikkansa jalkapallon elävien legendojen joukossa, kun hän rikkoi eniten maaleja yhden seuran paidassa tehneen pelaajan ennätyksen.

Jalkapallohistoriaa tehtiin, kun Messi teki 644. maalinsa Barcelonalle tiistain ottelun 65. minuutilla ja vei joukkueensa voittoon Valladolidista maalein 3–0.

”Kun aloin pelata jalkapalloa, en koskaan ajatellut rikkovani mitään ennätyksiä. Puhumattakaan siitä, jonka saavutin tänään. Voin vain kiittää kaikkia niitä, jotka auttoivat minua vuosien varrella, joukkuetovereitani, perhettäni, ystäviäni ja kaikkia tukijoitani”, Messi kommentoi Instagramissa ottelun jälkeen.

33-vuotias Messi on pelannut Barcan paidassa 749 ottelua, eli hän on tehnyt maalin jokaista 1,16 ottelua kohden.

Ennätystä oli aiemmin pitänyt hallussaan brasilialaisen Santosin paidassa pelannut brasilialaislegenda Pelé, joka teki 643 maalia seuralle vuosina 1956–74, jolloin hän pelasi 757 ottelua. Pelén teki maalin jokaista 1,17 ottelua kohden.

”Sinun laillasi tiedän, millaista on rakastaa saman pelipaidan pukemista joka päivä”, Pelé kirjoitti Instagramissa Messille.

”Onnittelut historiallisesta tuloksestasi, Lionel, ja ennen kaikkea onnittelut kauniista urastasi Barcelonassa.”

Pelén ennätystä pidettiin pitkään lyömättömänä, ja nyt Messin ennätys on sellainen, etenkin kuin argentiinalaistähdellä on vielä ainakin tämä kausi aikaa parannella sitä.

”Tätä ennätystä ei rikota uudelleen”, Englannin jalkapallosuuruus Gary Lineker kommentoi.

”Lyödäkseen Messin ennätyksen jonkun pitää pelata 15 kautta samassa seurassa ja tehdä keskimäärin 43 maalia kaudessa”, hän huomautti.

Messi oli noussut tasoihin Pelén ennätyksen kanssa lauantain 2–2-tasapelissä Valenciaa vastaan. Hän on noussut heittämällä Barcan historian kovimmaksi maalintekijäksi, sillä kakkosena olevalla Cesar Rodriguezilla on tilillään vain 230 maalia.

Messi on myös Espanjan liigan kovin maalintekijä ja Barcelonan riveissä eniten pokaaleita kerännyt pelaaja.

Pallo maaliin ja ennätys haltuun. Näin syntyy Lionel Messin 644 maali FC Barcelonan paidassa.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat